Galerii: Rannu–Kõrtsialuse kergliiklustee viib ühest puhvetist teise

Copy
Täna avati pidulikult Rannu-Kõrtsialuse kergliiklustee.
Täna avati pidulikult Rannu-Kõrtsialuse kergliiklustee. Foto: Vladislav Mussako

Täna avati Viru-Nigula vallas Rannu–Kõrtsialuse kergliiklustee, mis suundub Tallinna–Narva maantee ääres asuva Rannu kohviku juurest Jäägri grillini. Kergliiklustee avamine on kohalikele olulise tähtsusega, see muudab liikumise tiheda liiklusega suurel maanteel ohutumaks. Rahul oli ka idee autor, Kõrtsialuse mees Ott Penek, kes tunnistas, et kui kergliiklustee päästab ühegi inimelu, on missioon täidetud.

Paar aastat tagasi käis Ott Penek Kõrtsialuse Küla Seltsist välja idee: Rannu ja Kõrtsialuse küla rahvas ja lapsed liiguvad iga päev nii usinalt Aseri vahet, et Narva poole suunduva maantee ohutumaks ületamiseks on vaja rajada kergliiklustee. Mure oli tõsine. "See on ainuvõimalik ja õige koht, kuhu peaks kergliiklustee tulema," lausus Penek. Juba enne kahe valla ühinemist alustatud projekt sai teoks. Üks unistus täitus.

Rannu–Kõrtsialuse kergliiklustee avatuks kuulutanud riigikogu liige Üllar Saaremäe ütles, et puhvetist puhvetisse viiva kergliiklustee avamine on ka talle ajaloolise tähendusega. "Esimest korda teen sellist asja. Minu jaoks sümboolne. Siit kaugel pole piir, kust algab Ida-Virumaa, kust ma olen pärit," sõnas Saaremäe. Rahvasaadik tunnustas tehtu uhkeks ja vajalikuks. "Punk oleks, kui kergliiklustee joostaks lastekärudega läbi," ütles Saaremäe.

Viru-Nigula volikogu esimees Riho Kutsar lausus, et esimene jupp kergliiklusteest on valmis. "Loodan, et juba järgmisel aastal  jätkub tee üle kogu valla."

Uus valgustatud kergtee kulgeb Tallinna–Narva maantee ääres Rannu külast kuni Kõrtsialuse külakeskuse parklani ning muudab elanike teeületuse ja liiklemise piki Narva maanteed oluliselt ohutumaks. Viru-Nigula vallavanem Einar Vallbaum ütles, et vald töötab pidevalt vallaelanike elukeskkonna arendamise ja liiklusohutuse parandamise nimel. "Vast valminud 1,1 kilomeetri pikkusel kergliiklusteel saavad nüüd turvaliselt liigelda nii jalakäijad kui ka ratturid." Maanteele on rajatud ülekäigukoht ja uus bussijaam.

Ehitustöid tegi Nordpont OÜ. Projekti maksumus oli 278 000 eurot, millest 160 488 eurot kaeti riigi toetusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles