Hõigati välja maakonna sädeinimene ja -organisatsioon

Copy

Eilsel kodanikupäeval peeti Aseri vabaajakeskuses kodanikeühenduste tunnustusõhtut, kus kuulutati välja Lääne-Virumaa tänavuaastane sädeinimene ja -organisatsioon.

Kuuest sädeinimese tiitli kandidaadist pälvis tunnustuse Piret Laidroo, keda iseloomustati kui inimest, kelle 24 tundi on nädala kõigil seitsmel päeval täidetud tugevast missioonitundest ja töötahtest. Piret viib lapsed, noored ja teised huvilised metsa ja muudesse keskkonnahariduse edendamiseks sobivatesse kohtadesse. Piretil ajab üks projekt teist taga ja ise on ta kõigi nende algataja, kirjutaja ja läbiviija. Piret on meie metsade säde, kes sütitab inimesi ja suunab neid loodusega ühte hoidma. Piret on õpetanud inimesi lugu pidama looduses viibimisest, matkamisest ja geopeituse seiklusmängust. Iga retk Piretiga on täis ootamatuid seiklusi. Lisaks on Piret inimestele tutvustanud oma üht lemmikpaika – Keri saart.

Sädeinimese nominentideks olid veel Teno Kongi, Helmi Urbalu, Anzela Aleksejeva, Marko Torm ja Keio Soomelt.

Sädeorganisatsiooni tiitlile oli esitatud kolm kandidaati, tunnustuse osaliseks sai Rakvere Vabakooli Selts, mille eestvedamisel tegutseb Rakvere Waldorfi kool Pikal tänaval ja Waldorfi lasteaed Vallikraavi tänaval. Seltsi puhul toodi esile, et nende juhitavas koolis ja lastehoius on peale õpilaste kaasatud vanemad. Samuti on alati lahkelt vastu võetud külalisi teistest organisatsioonidest ja neile oma kogemusi jagatud.

Sädeorganisatsiooni nominentideks olid veel Kadrina Tuletõrje Seltsi Naissalk ja Roela Kodukant MTÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles