Rakvere gümnaasiumi teatriansamblit tabas "Tähetunnil" auhinnasadu

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Rakvere gümnaasiumi teatriansambel pälvis Betti Alverile pühendatud luulepäevadel mitu preemiat. 
Rakvere gümnaasiumi teatriansambel pälvis Betti Alverile pühendatud luulepäevadel mitu preemiat. Foto: Lea Pihlak

Nädalavahetusel toimusid Jõgeval XXVII Betti Alverile pühendatud luulepäevad "Tähetund", mis seekord lähtusid Hiiumaa poetessi Ave Alavainu loomingust. 

Kuni 15-minutilise luulepõimiku teema oli "Suurt saladust varjab su süda ...".  Laureaaditiitliga saabus koju Rakvere gümnaasiumi teatriansambel kavaga "Kui suureks Sina ennast pead?". Noori juhendab Aili Teedla. Teatriansamblit tunnustati ka erutava muusikalise hetke eest, mis kandis pealkirja "Libahundi loits". 

Eripreemia vääriliseks kujunduse eest peeti Kunda ühisgümnaasiumi kooliteatrit. 

Näitlejapreemiaga naasid Rakvere gümnaasiumi teatriansambli neiu Elisabeth Tiffany Lepik ning Ave Alavainu preemia pälvisid samast teatriansamblist Kristjan Tropp ja Mikk Bobõlski.

Rakvere gümnaasiumi teatriansambli juhendaja Aili Teedla rääkis, et nende loos oli helgust, kuid publikut võlus "Libahundi loits". "Neli tüdrukut hakkavad seda meloodiliselt lugema ja trupi lisandudes kasvab see kuuehäälseks," ütled Teedla. Tema sõnutsi arutleti, et mis see on – koorilaul, kooriskõne? "Kirjandusõpetaja arvas, et see võiks olla koorilüürika," lausus Teedla. 

"Tähetunnil" osales 27 kooliteatritrupp üle Eesti, 7.–12. klassi noored. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles