Lääne-Virumaa aasta teod ootavad esitamist

Copy
Eelmise aasta ühisteo – Eesti esimese luulepeo – korraldajad Üllar Saaremäe, Pille-Riin Purje ja Tiina Mälberg.
Eelmise aasta ühisteo – Eesti esimese luulepeo – korraldajad Üllar Saaremäe, Pille-Riin Purje ja Tiina Mälberg. Foto: Meelis Meilbaum

Virumaa Teataja ja Lääne-Viru Omavalitsuste Liit kuulutasid välja aasta teo nominentide esitamise.

Et juba 17. korda välja antava aasta teo tiitli laureaate saaks jaanuarikuus tunnustada, kutsume kõiki üles hiljemalt 13. detsembriks (kaasa arvatud) kandidaate esitama. Selleks tuleb saata kiri, kus on märgitud tunnustust vääriv tegu ja põhjus, miks tuleks seda esile tõsta, samuti tegija nimi ja kontaktandmed, Virumaa Teataja toimetusse aadressil Laada 27, 44310 Rakvere või e-posti aadressil kristi.ehrlich@virumaateataja.ee. Kandidaate võivad esitada nii üksikisikud kui ka organisatsioonid ja asutused.

Lääne-Virumaa aasta teo tiitel antakse välja kahes kategoorias: üks isikuteo ja teine ettevõtte/asutuse/organisatsiooni ehk ühisteo kategoorias. Aasta teo valimisel lähtutakse järgmistest kriteeriumidest: eriline edu; vajalik ja kordaläinud suurüritus; oluline ehitis või loominguline saavutus; paik või asi, mida võib pidada 2019. aasta märgiks. Aasta teo tiitli vääriline on tegu või üritus, millest räägitakse ka tulevikus kui märgist kodukülas, -vallas, -linnas, -maakonnas.

Aasta teo toimkond valib pärast 13. detsembrit välja rahvahääletusele minevad nominendid, seejärel avaldatakse need hääletamiseks. Toimkonda kuuluvad Virumaa Teataja, Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu ja Lääne-Viru keskraamatukogu esindajad.

Hääletamine kestab kolm nädalat ning hääletada saab meilitsi, kirja teel ja kõikides maakonna raamatukogudes. Konkursi võitjaid autasustatakse pidulikul vastuvõtul.

Tagasi üles