Maakonna maletroonile tõusis uus kuningas

Margus Martin
, reporter
Copy
Lääne-Viru paremikku kuuluv maletaja, Viru-Nigula valla mees Kalev Pagar saavutas teenitult maakonna meistrikulla tavamales. Põnevust täis tiitlivõistlused kiir- ja välkmales ootavad aga veel ees.
Lääne-Viru paremikku kuuluv maletaja, Viru-Nigula valla mees Kalev Pagar saavutas teenitult maakonna meistrikulla tavamales. Põnevust täis tiitlivõistlused kiir- ja välkmales ootavad aga veel ees. Foto: Meelis Meilbaum

Aegadest, mil male maailmameistri tiitlit kandis veel venelane Anatoli Karpov, sõprust pidanud Eino Vaher ja Kalev Pagar selgitasid omavahel selle aasta Lääne-Viru meistrikulla omaniku tavamales.

Seitse vooru väldanud meistrivõistluste otsustavateks voorudeks läinud laupäeval oli õhk Rakvere spordihalli õppeklassis elektrit täis. Nagu lõpuks selgus, sai tiitlijahil määravaks oktoobris Eino Vaheri ja Kalev Pagari vahel mängitud teise vooru partii, milles Vaheril olid mustad ja Pagaril valged malendid. Pusisid mehed üksteise vastu, mis nad pusisid, kuni otsustasid viimaks punkti poolitada ning surusid viigi sõlmimise märgiks kätt.

Seesama viik osutus aga Vaherile saatuslikuks. Kui üldjuhul on võrdse arvu punkte kogunud mängijate vahel tavaks pidada meistri selgitamiseks lisapartii, siis sel korral lahendati küsimus lihtsamalt: võitjaks tunnistati maletaja, kellel oli parem koefitsient.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles