Kolme aasta pärast võib kasutada ainult üht tüüpi talverehve

Postimees
Copy
Talverehvi märgis (kolmetipuline mägi ja lumehelves).
Talverehvi märgis (kolmetipuline mägi ja lumehelves). Foto: Internet.

Alates 2022. aasta 1. detsembrist peavad sõidukite naastudeta talverehvid olema mõeldud põhjamaade kliimas kasutamiseks. Need on tähistatud märgisega, millel on kolm mäetippu ja lumehelves.

Majandusminister Taavi Aas on öelnud, et Eestis põhjustavad talvekülmad väga raskeid teeolusid ja sellistes oludes liiklemiseks ei ole ilmtingimata kõik praegu lubatud M+S-märgisega rehvid mõeldud. “Talverehvide nõudeid tuleb kohaldada meie kliimale vastavaks, et suureneks liiklusohutus,” lausus ta.

Sellest aastast on talverehvide kasutamine kohustuslik ka mopeedautodel ja ATV-del. Endiselt peavad talvisel ajal talverehve kasutama kuni kaheksakohalised autod, kaubikud, mille täismass ei ületa 3,5 tonni, ja haagised, mille täismass on üle 0,75 tonni, kuid ei ületa 3,5 tonni.

Naastrehvide kasutamine on lubatud 15. oktoobrist kuni 31. märtsini, talviste tee- ja ­ilmastikuolude esinemise korral võib naastrehve kasutada kuni 30. aprillini. Talverehvide kasutamine on kohustuslik 1. detsembrist kuni 1. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles