Miinuskraadid kimbutavad: sotsiaalkeskuse varjupaik kedagi külmaga tänavale ei jäta

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Külmade ilmade saabumise eel on sotsiaalkeskuse varjupaik inimeste vastuvõtuks valmis.
Külmade ilmade saabumise eel on sotsiaalkeskuse varjupaik inimeste vastuvõtuks valmis. Foto: Meelis Meilbaum

Rakveres asuv sotsiaalkeskuse varjupaik on külmade ilmade saabumisel abivajajate ja ajutiselt peavarjuta jäänud inimeste vastuvõtuks valmis.  

Öömajateenust osutatakse Rakveres Vabaduse tänaval asuvas majas aasta ringi iga päev ja kedagi külmaga tänavale ei jäeta. Sotsiaalkeskuse varjupaiga direktor Mairi Leemets rääkis, et külmad ilmad pole inimesi rohkem neile ööbima toonud. "Püsikliente on meil praegu seitse meest ja naine. Meile mahub 20 meest ja 12 naist," ütles Leemets. 

Ta lisas, et et ukse taha ei jäeta ka juhuslikku möödasõitjat, kes pole koju jõudnud. "Paar nädalat tagasi ööbis meie juures inimene Lätist, nii et meil on rahvusvaheline seltskond," lausus Leemets. 

Sotsiaalkeskuse varjupaigas saavad abivajajad lisaks öö mööda saatmisele end kohapeal pesta, neile võimaldatakse kasutatud riideid ja esmatarberavimeid, samuti on neil oma söögile koht külmkapis. Inimesele antakse huvi ja vajaduse korral esmast infot sotsiaalteenuste kohta – kuhu ja kelle poole pöörduda, et leida lahendusi kuhjunud probleemidele. Öömajades on turvaline ning rahulik. Öömajalisele antav abi on tasuta.

Sotsiaalkeskuse varjupaiga direktor rääkis, et jõulude ajal pakutakse jõulusööki. "Nagu kodus," märkis Leemets. 

Sotsiaalkeskuse varjupaiga teenust osutab Rakvere sotsiaalkeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles