Veidi tuleb oodata: liuväli ja lume tootmine vajavad külmakraade

Copy
Traditsiooniliselt tuleb Rakvere spordikeskuse parklasse uisuplats. 
Traditsiooniliselt tuleb Rakvere spordikeskuse parklasse uisuplats. Foto: Marianne Loorents

Kuigi esimesed külmakraadid annavad aimu, et tali taeva ei jää, tuleb talverõõmudega oodata. Rakvere spordikeskuse uisuplats hakkab tasapisi kerkima, Kadrina suusarajal hakatakse lund tootma siis, kui termomeeter näitab vähemalt seitset miinuskraadi.   

Sel reedel pannakse Rakvere spordikeskuse parklas paika uisuplatsipiirded. Rakvere spordikeskuse haldusjuht Andres Uska ütles, et nad ootavad külmkraade. "Jääd hakatakse tegema minimaalselt kümnekraadise külmaga. Seniks tuleb varuda kannatust," sõnas Uska. Liuvälja kasutamine on linnarahvale tasuta. Uiske laenutab Rakveres Rix Ratas, teatud valik rendiuiske on nagu eelmistel aastatel saadaval ka spordihallis.

Kadrina, kes kerkis suusavallaks juba eelmisel aastal, püüab sel talvel käivitada suusaradade valmistamiseks ja hoolduseks mõeldud Oulust valda jõudnud rajamasina Paana 170, et toota ka lund. Kadrina spordientusiast ja rajameister Tõnu Rummo ütles, et nemad panevad lumekahurid tööle seitsme miinuskraadiga. "Plaanis on katta kunstlumega kilomeetripikkune ring," sõnas Rummo. 

Kadrina on oma kunstlume valmistamise võimekusega eriline, sest teistes meie maakonna suusakeskustest sellist võimalust pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles