Sädeorganisatsioon tegutseb vaikselt

Kristi Ehrlich
, peatoimetaja kohusetäitja
Copy
Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vall­baumilt võttis lilled vastu Rakvere Vabakooli Seltsi esindanud lapsevanem Piret Põld.
Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vall­baumilt võttis lilled vastu Rakvere Vabakooli Seltsi esindanud lapsevanem Piret Põld. Foto: Ain Liiva

Tänavune sädeorganisatsioon, Rakvere Vabakooli Selts alustas üheksa aastat tagasi vaikselt, kui seltsi asutamislepingule kirjutas alla kuus inimest, kelle taga seisis kõigest neli peret. Ja siis hakati suure hooga kasvama, sest nõudlus Waldorfi pedagoogika järele oli arvatust suurem. Nüüd veetakse eest nii kooli kui ka lasteaeda.

Rakvere Waldorfi kooli Pikal tänaval ja Waldorfi lasteaeda Vallikraavi tänaval eest vedava Rakvere Vabakooli Seltsi ühe asutaja Paul Priksi mõtteks oli avada Waldorfi kooli uksed 2012. aastal, kuid olude sunnil tuli alustada juba aasta varem.

Olude sunni all peab Priks silmas seda, et kokku tulid lastevanemad, kes vajasid kooli aastal 2011, mitte hiljem. “Ei antud võimalust teha aasta otsa ettevalmistust ja siis rahulikult alustada,” märgib Paul Priks, kellel tol ajal oli igasugu ideid – suuri ja vägevaid –, aga ettekujutust, mis tegelikult saab, ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles