Jänedal kontrolliti kriisiõppusel Karell Kiirabi valmisolekut

Veiki Ojaperv
, Ajakirjanik
Copy
Külalistemaja fuajees loodi kiiresti kogunemispunkt, kus kannatanud vastavalt vigastuse raskusastmele abi said. Massitulistamise puhul tuleb kaasata pääste- ja politseitöötajaid, sest kiirabitöötajatest võib lihtsalt väheks jääda.
Külalistemaja fuajees loodi kiiresti kogunemispunkt, kus kannatanud vastavalt vigastuse raskusastmele abi said. Massitulistamise puhul tuleb kaasata pääste- ja politseitöötajaid, sest kiirabitöötajatest võib lihtsalt väheks jääda. Foto: Ain Liiva

Veidi peale kella kolme jõuame fotograafiga Jänedale, kus meid ootavad ees viis tibukollast Karell Kiirabi autot. Teada on ainult, et on toimunud massitulistamine. Kiirabitöötajatel ja ka meil ei ole õrna aimugi, mis edasi juhtuma hakkab.

Libedust ja kehva ilma trotsides jõuame Jäneda külalistemajani, mille vahetus läheduses ootavad kollaste vestidega õppusehindajad. Nemad meile olulist infot ei jaga ja paluvad kõike toimuvat ohutult distantsilt jälgida.

Umbes 15 minutit peale kella kolme pärastlõunal kõlavad teadmata suunast lasud. Majast põgenenud naisterahvas helistab häirekeskusesse, andes nuttes segast informatsiooni tulistamise ja kannatanute kohta. Me ei kuule küll, mida teisel pool toru räägitakse, kuid teame, et naine kirjeldab täpselt situatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles