Aegviidu ja Kitseküla raudteeülesõidud saavad uuendusi

Jete Eevald
, ajakirjanik
Copy
Raudteejaamalähedane ülekäik. 
Raudteejaamalähedane ülekäik. Foto: Mihkel Maripuu

AS Eesti Raudtee sõlmis 11 miljoni eurose lepingu ülesõitude ja ülekäikude moderniseerimiseks. Ülekäikude puhul alustatakse automaatikalahenduse välja töötamist Kitsekülast ja Veerennist. Ka Aegviidu ülekäigud varustatakse fooride ja helisignalisatsiooniga. Hanke mahtu kuulub raudteevõrgu ülesõitude ja ülekäikude monitooringusüsteemi ning elektrivarustuse valmisehitamine.

"Meie jaoks on tänane päev märgiline, kuna saame edasi minna raudteeohutustaseme tõstmisega oma taristul. Lepingu mahtu kuulub Eesti Raudtee taristu 103 ülesõidu ja üheksa ülekäigu automaatikalahenduse välja töötamine. Lisame tööde käigus oma taristu ülesõitudele tõkkepuid, jalakäijatele foore ning helisignalisatsiooni sinna, kus vajalik," kommenteeris Eesti Raudtee juhatuse esimees Erik Laidvee. 

Eesti Raudtee tulevate aastate ohutusstrateegia näeb ette suurt panustamist ettevõtte taristu turvangu- ja liiklusjuhtimissüsteemidesse. Seetõttu korraldas ettevõte hanke ülesõitude ja ülekäikude moderniseerimiseks, mille võitis Hispaania ettevõte Ingeniería y Control Ferroviario. Täna sõlmiti kahe ettevõtte vahel 11 miljoni euro väärtuses leping.

Töödega alustatakse veel sel aastal ning lõpetada planeeritakse nelja kuni viie aasta jooksul. Eesti Raudtee praegusest 150 ülesõidust on tõkkepuudega varustatud 36 ülesõitu, 2024. aastaks ei jää ettevõtte taristu sageda reisirongiliiklusega raudteelõikudele ühtegi reguleerimata ega tõkkepuudeta raudteeülesõidukohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles