Kohtusse tulnud joobes süüdistatav pandi trellide taha

Toomas Herm
Copy
Alkoholijoobes olekus Rakvere kohtumajja tulnud kohtualusel pandi kohtusaalis käed raudu ja viidi arestimajja. Pilt on illustratiivne.
Alkoholijoobes olekus Rakvere kohtumajja tulnud kohtualusel pandi kohtusaalis käed raudu ja viidi arestimajja. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Kolmapäeval jäi Rakvere kohtumajas ära naise peksmist ja tema koera tapmist käsitlev istung, sest üks süüdistatav ilmus kohtusse alkoholijoobes olekus.

Kolmapäeval olid kohtu ees Aarne Tiiki ja Kaido Vanatoa. Tiiki saabus Rakvere kohtumajja politseikonvoi saatel, sest oli varem vahi alla võetud talle kohaldatud tõkendi rikkumise eest. Vanatoa puhul tekkis kolmapäeval kahtlus, et ta oli tulnud kohtumajja joobeseisundis. Korrakaitseseaduse järgi on joobeseisund alkoholi, narkootilise või psühhotroopse aine või muu joovastava aine tarvitamisest põhjustatud terviseseisund, mis avaldub väliselt tajutavates häiritud või muutunud kehalistes või psüühilistes funktsioonides ja reaktsioonides. Küsimusele, kas ta on alkoholi pruukinud, vastas Vanatoa jaatavalt. Kohtusse kutsutud politseipatrull mõõtis tema joobeks 1,14 milliliitrit etanooli ühes liitris väljahingatavas õhus, mis võrdub 2,28 promilliga.

Vanatoa vastas kohtus korrektselt politseinike, prokuröri ja kohtunike küsimusele. Samas kahetses ta, et oli tulnud istungile alkoholi pruukinuna. Mehe selgituse järgi lihtsalt nii juhtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles