Kaotuse vastu võtnud Tapa käsipallitiim saab jõulukuul Taanist tuge

Margus Martin
, reporter
Copy
Spordiklubi Tapa käsipallimeeskonnas kannab liidri rolli kogenud väravavaht Mikola Naum (sinises).
Spordiklubi Tapa käsipallimeeskonnas kannab liidri rolli kogenud väravavaht Mikola Naum (sinises). Foto: Ain Liiva

Eesti käsipalli meistrivõistluste seitsmes voor Spordiklubi Tapa meeskonnale punktilisa ei toonud. Kodusaalis heidelnud tapalased tunnistasid neljapäeval mulluse pronksiklubi HC Keha / Horizon Pulp & Paper 27:22 (13:10) paremust.

Kohtumise skoor peegeldas tasavägist heitlust, kuid tapalaste peatreener Elmu Koppelmann tunnistas, et kui meeskond püsisid mängus mingi aja vältel nii-öelda sees, ei suudetud ühel hetkel enam sammu pidada. "Nad [vastased] olid tugevamad, nende võimsus ja treenitus oli parem," märkis ta.

Koppelmanni sõnul võis mängu saatuse otsustada väljakuperemeeste väsimus, aga samuti liiga individuaalne tegutsemine. "Hoidsime mängust mingi aja vältel kinni ja siis kas väsisime ära või läks mõne mängija ego liiga suureks: ei tahetud saavutada edu meeskonnana, vaid individuaalselt. Paraku ei saa Eesti tipptasemel võistkonna vastu sellisel juhul võita, mida kolmele mehele ka ütlesin," rääkis juhendaja.

Mõlemas tiimis puudus sel korral paar olulist lüli. Tapa poolel ei teinud tervislikel põhjustel kaasa Aleksandr Oganezov ja Rait Ageni ning külalistel nende kaks välismängijat: ukrainlane Dmõtro Jankovski ja mängukeelu all olnud Läti koondise liige Uvis Strazdinš.

Resultatiivsematena viskasid külalistest Janar Mägi kaheksa ja David Mamporia viis väravat. Võõrustajatest panustas Siimo Tänavots kuus ning Rail Ageni viis väravat.

Käsipalli meistriliiga järgmises voorus siirdub SK Tapa meeskond tuleval kolmapäeval Viljandisse. Tapalased saavad jõulukuul tõenäoliselt paaris mängus kasutada oma kasvandiku Vahur Oolupi abi. Taanis Mors-Thy käsipalliakadeemias haridusteed jätkavat 19-aastast Oolupit seob siiani koduklubiga kehtiv leping.

Elmu Koppelmanni ütlusel on noormees mänginud küll Taanis mõnes sõprusmatšis, kuid palluri üleminekulepingut pole kahe klubi vahel sõlmitud, sest taanlastel on tasumata üleminekusumma. "Pullid vennad. Nad ei taha sellest aru saada, et on vaja maksta, vaid kujutavad ette, et me oleme idaeurooplastena lollid nagu lauajalad," lausus treener.

Kuue meeskonnaga Eesti meistrisarja tabeli tipus püsib seitsme vooru järel tiitlikaitsja Põlva Serviti 12 punktiga. Tapa meeskond on viie punktiga viiendal real.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles