Pajusti klubis avati näitus “Värvide maailmas”

Inna Grünfeldt
Copy
Sirje Liiskmaa maal näitusel “Värvide maailmas” Pajusti klubis.
Sirje Liiskmaa maal näitusel “Värvide maailmas” Pajusti klubis. Foto: Ain Liiva

Sirje Liiskmaa eksponeerib Pajusti klubis näitusel “Värvide maailmas” läbilõiget viimaste aastate maaliloomingust. “Soovin kõigiga jagada seda põnevat värvimaailma,” ütles kunstnik, kes on 28 aastat elanud Eisma külas keset kive ja rohelust.

Liiskmaa sõnul on elava ja ilusa märkamine temaga alati kaasas käinud. “Unustamatud on käigud Eismast koos maavanaemaga Karepale Kalame tallu sugulastele külla: meri, männid, kivid ja lillepeenrad nende maja ümber, kunstnik Sagritsa ateljee põnevad lõhnad ja värvid,” meenutas ta. Need andsid Sirje Liiskmaale tõuke õppida aia- ja maastikukujundust, lille- ja ruumiseadete tegemist.

Joonistamist-maalimist pole Sirje Liiskmaa õppinud. Esimesed katsetused valmisid tal neli aastat tagasi Rakvere loovuskeskuse maaliringis Jule Käen-Tormi ja Tiiu Veersalu juhendamisel.

“Maalimisest on saanud minu suur hobi. Värvide pillerkaar on mind alati köitnud. Müstiline võimalus tekitada ja anda värvidega edasi meeleolu, erinevaid emotsioone. Soovin vaatajatega jagada põnevat värvimaailma,” lausus Sirje Liiskmaa.

Sirje Liiskmaa maal näitusel "Värvide maailmas" Pajusti klubis.
Sirje Liiskmaa maal näitusel "Värvide maailmas" Pajusti klubis. Foto: Ain Liiva
Sirje Liiskmaa maal näitusel "Värvide maailmas" Pajusti klubis.
Sirje Liiskmaa maal näitusel "Värvide maailmas" Pajusti klubis. Foto: Ain Liiva
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles