Uus aasta saabub tantsu ja tralliga

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakveres koguneb alati suur hulk rahvast uusaastaööl keskväljakule, tänavu esineb enne aastanumbri vahetumist Kaire Leemet, kohal on DJ ja sobiva ilma korral lastakse lendu soovilaternad.
Rakveres koguneb alati suur hulk rahvast uusaastaööl keskväljakule, tänavu esineb enne aastanumbri vahetumist Kaire Leemet, kohal on DJ ja sobiva ilma korral lastakse lendu soovilaternad. Foto: Arvet Mägi

Paljudes kohtades Lääne-Virumaal saadetakse vana aasta ära tantsu ja tralliga. Aastalõpupidudega tehakse algust juba neljapäeval ning neid jagub mitmesse päeva.



Rakke kultuurikeskuses peetakse aastavahetuspidu 29. detsembril, õhtujuhiks on Margo Hussar ning tantsu saab lüüa ansambli Taas saatel. Lisaks on kavas mitmesugused üllatused. Et pidu on laudadega, tuleks kultuurikeskusesse oma tulekust ette teada anda.

Haljala rahvamajas tuleb aastalõpupidu 30. detsembril. Nii on kujunenud tavaks, sest kipub olema ikkagi nii, et uue aasta tahavad inimesed vastu võtta oma pere ringis või minna hoopis suuremale peole.

Traditsiooniliselt astub üles Haljala rahvamaja näitering esietendusega, seekord kantakse ette Andrus Kiviräha “Helesinine vagun”. Pidu jätkub tantsuga rahvamaja ansambli Ansambel saatel.

Reedel korraldatakse üritus “Rõõmsas meeleolus uude aastasse” Vinni vallas Tudu rahvamajas, kus esinevad Tudu põhikooli laululapsed ning Tudu ja Vinni päevakeskuse taidlejad. Külas on Lääne-Viru naisseltsid, saab vaadata kauneid, mitmes tehnikas käsitöid.

Samal päeval on pidu ka Roela rahvamajas, kus mängib ansambel Taas, kohad tuleks varem broneerida.
Seekordne aastalõpupidu toimub Rakvere rahvamajas 30. detsembril. Õhtu peaesineja on Marek Sadam, teema ning stiil 90ndad ja N-euro.

“Seega juuksed püsti ja peole, viimane võimalus maha raputada möödunud aasta,” kutsus Rakvere rahvamaja juhataja Keio Soomelt peole.

Keio Soomelti sõnul 31. detsembril rahvamajas eraldi pidu ei ole, küll aga tuleb enne aastanumbri vahetumist üritus linna keskväljakul, kus on kohal DJ, esineb Kaire Leemet ning sobiva ilma korral lennutatakse soovilaternaid.

31. detsembril peetakse aastavahetuspidu Simuna rahvamajas, pidu on laudadega, kaasa tuleks võtta oma söögid-joogid. Esineb ansambel Taas.

Kadrina rahvamajas algab aastavahetustrall aasta viimasel õhtul, esimestel tundidel kõlab diskomuusika, seltskonnamängudega lisab õhtule hoogu õhtujuht, üles astub ansambel A-LA.

Uusaastapidu Väike-Maarja rahvamajas algab pool tundi pärast uue aasta saabumist, tantsuks mängivad ansamblid Kalev Bänd ja Cozzo.

Kunda klubis lõpetatakse üheskoos vana aasta ja tervitatakse uut. Aastavahetuspeol osalejaid ootavad sel ööl klaasike vahuveini, lõbus oksjon, üles astuvad ansambel Projektor ning tantsutrupp AMICI, hommikutundidel kõlab muusika DJ Martineero valikul.

“Tegemist on meeleoluka ja rõõmsa üritusega, mis on mõeldud igas vanuses osalejatele, ning tantsumuusikat peaks jätkuma igale maitsele,” ütles Kunda linna klubi juhataja Maiu Küngas.

Viru-Nigula rahvamajas algab pidu “Tantsimata tantsude öö” pärast uue aasta saabumist. “Bändi meil ei ole, tantsida saab nii-öelda makimuusika saatel,” lausus Viru-Nigula rahvamaja kunstiline juht Ervin Lember.

Veneveres lastakse keskööl õhku suurem ilutulestik, millele järgneb uusaastapidu Venevere seltsimajas.
“Senised kogemused on näidanud, et tantsumaraton kestab ikka viie-kuueni hommikul,” sõnas Venevere haridus- ja kultuuriseltsi juht Eerik Lumiste. Tantsuks mängib Toits Band.

Lehtse kultuurimajas tehakse uusaastapeoga algust samuti pärast aastanumbri vahetumist ning kindlasti on vaja ette registreerida. Riietuda on soovitav rõhutatult ülipidulikult – see tähendab, et mida säravam, seda uhkem.

Eripreemiaid jagatakse näiteks kõige pikemale, lühemale, heeringhõbedasemale, jõulupuulikumale, nõmepidulikumale, ülepakutumale, päikeselisemale ning vanaaegsemale ja originaalsemale tualetile.

Muusikat kõlab igale maitsele ning tantsuks mängib ansambel Uba.

Tapa kultuurikojas läheb peoks kohe pärast uue aasta saabumist. Pakutakse meelelahutuslikke etteasteid, esineb Guido Sooläte, kultuurikoja poolt on head-uut-aastat šampanja ja kohv.

Vihula vallas toimuvad uusaastapeod neljas kohas: Karepal, Võhmas, Võsul ja Käsmus.

Käsmu rahvamajas korraldatakse stiilipidu “Suusabaasis on tantsupidu” 30. detsembril. Tantsuks mängib ansambel Limit, parim suusakostüüm võidab auhinna.

Reedel peetakse aastalõpupidu ka Karepa rahvamajas. Tantsuks mängib ansambel Wesenbergh. Et peole ilmet anda, palutakse meestel panna ette kikilipsud ja naistel pähe tutid.

Võhma seltsimajas algab aastavahetustrall 31. detsembri hilisõhtul. Pidu on temaatiline “Disko – 80ndad on tagasi”.
Soovitatav on ajastule vastav riietus, soeng ja meik, parimale on välja pandud auhind.

Võsu rannaklubis algab pidu täpselt südaööl, kui vahetub aastanumber. Kõlab tantsumuusika, saab valada õnne, kavas on mitmesugused üllatused.

Igal pool siiski aastavahetuspidu ei peeta, suurematest asulatest ei korraldata neid näiteks Tamsalus, Sõmerul ja Laekveres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles