Himma kordas klassikasõidus sprindi kohta

Margus Martin
, reporter
Copy
Iivo Niskanen on Soome murdmaasuusatamise suurim täht.
Iivo Niskanen on Soome murdmaasuusatamise suurim täht. Foto: Carl Sandin

Laupäeval oli murdmaasuusatamise MK-etapil Rukal meestel kavas klassikalises sõidutehnikas eraldistardist 15 kilomeetri distants. Kodupubliku ees võidutses soomlane Iivo Niskanen, eestlastest parimana lõpetas Martin Himma täpselt samal positsioonil, mis päev varem sprindi kvalifikatsioonivõistlusel ehk 79. kohal.

Ajaga 39 minutit ja 44,9 sekundit lõpetanud 20-aastane tamsalulane jäi võitjast maha ligemale nelja ja poole minutiga. Himma selja taga olid 94 lõpetaja hulgas omakorda kodused rivaalid Marko Kilp (88. koht) ja Henri Roos (90.).

"Tänane sõit oli selline keskmine. Alustasin rahulikumalt ja tundsin kõikide tõusude otsas, et jaksan väga hästi veel, aga kolmandal ringil ikkagi palju juurde panna ei olnud," rääkis Martin Himma. "Suuskade libisemine oli super. Mulle meeldib tugev pidamine, aga täna oli natuke hellem. Tunne oli okei ja homme peab ka pingutama veel kõvasti. Seejärel vaatan edasi. Loodetavasti läheb vorm paremaks."

MK-etapp kulmineerub pühapäeval vabatehnikas 15 kilomeetri jälitussõiduga. Himma ütlusel suusatatakse seda 2,5 kilomeetrit pikal ringil. "Arvatavasti alustan lainest, läheb raskeks," lisas ta.

15 km klassikasõidu ametlik lõpuprotokoll

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles