Lumine Rakvere lahvatas tuledesse

Copy

Aegsasti saabunud lumi lisas esimese advendi õhtupoolikule oma asjakohast valget jumet. Täna kell viis lõi Keskväljakul särama jõulupuu ja suur hulk kohale tulnud rahvast rõõmustas kauni vaatepildi üle, ettenägelikud viisid just sealt kaasa jõuluvalguse oma koju.

Linnumajakesed Parkali tänaval ei saanud ostjate vähesuse üle kurta, inimesed moodustasid järjekordigi. Päris talvisest temperatuurist hoolimata jagus inimesi kõikjale: jõulutunnel Keskväljakul ei paistnud tühjaks jäävatki, Kastani tänava kastanite ümber põimitud punased tuled meelitasid imetlejaid ligi, ja Keskväljakule kogunenud rahvahulka võiks võrrelda uusaastaööl koguneva inimmassiga.

Põhja-Tallinna "Meil on aega veel" kõlas otsekui pühadelaul, sest nii nagu ütles jõuluootusaja avatuks kuulutanud sõnavõtus Viru praost Tauno Toompuu, peaks meil kõigil jätkuma aega vaadata enese ümber, vaadata teisi inimesi. Rakvere linnapea Triin Vareku advendikõnest jäi kõlama mõte, et üksteist peab hoidma ja kedagi ei tohiks jätta üksi.

Soovijad võisid praosti ja linnapea jagatud küünlaleegist jõulutule endale koju viia. "Ma viin juba mitukümmend aastat siit jõulutule," sõnas proua Tiina. "See on ikka püham tuli."

Rõõmsat meeleolu tõid väljakule ka kammerkoor Solare ja kooristuudio So-La-Re. Lastele pakkus lusti karussell ning mahedat valgust heitsid lumisele väljakule mitu kuldselt siravat installatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles