Rakvere abilinnapea Andres Jaadla kohtus Kanada kindralkuberneriga

Andres Pulver
Copy
Andres Jaadla ja kindralkuberner Julie Payette.
Andres Jaadla ja kindralkuberner Julie Payette. Foto: Erakogu

26.–28. novembrini külastas Eestit Kanada kindralkuberner, insener ja endine astronaut Julie Payette. Tegu oli Kanada esimese kõrgetasemelise visiidiga Eesti vabariiki.

Julie Payette kohtus Kadriorus president Kersti Kaljulaidiga ja külastas Tallinna reaalkooli ning väisas Arvo Pärdi keskust, kus esines kammerkoor Collegium Musicale dirigent Endrik Üksvärava juhatusel ja külalisartist Kerson Leong, keda saatis klaveril Mihkel Poll.

Visiidi käigus oli Rakvere abilinnapeal Andres Jaadlal võimalus lühikeseks kohtumiseks kindralkuberner Julie Payette'iga .

Jaadla sõnul oli tegemist avatud ja vahetult suhtleva inimesega. "Vahetasime mõtteid kosmosevaldkonna arengute üle ja selle üle, kuidas oleks võimalik valdkonna teadussaavutusi rakendada kohalikul tasandil. Kindralkuberner kui endine astronaut oli kosmosevaldkonna arengutest hästi informeeritud ja rõhutas koostöö olulisust Euroopa Liidu riikide ja Kanada vahel," kõneles Jaadla.

Julie Payette on teinud Ameerika ühendriikide Space Shuttle'i programmis kaasa kaks kosmoselendu: 1999. ja 2009. aastal.

Andres Jaadla on Euroopa Regioonide Komitee Euroopa kosmosestrateegia ja Euroopa kosmoseprogrammi 2021–2027 raportöör.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles