Laskmisega sinasõprust otsiv Raido Ränkel debüteeris maailma karikasarja etapil

Margus Martin
, reporter
Copy
Aasta alguses veel murdmaasuusatamise-MM-il Seefeldis võistlenud Raido Ränkel harjub ja harjutab nüüd, püss seljas, sõitmist laskesuusatajana.
Aasta alguses veel murdmaasuusatamise-MM-il Seefeldis võistlenud Raido Ränkel harjub ja harjutab nüüd, püss seljas, sõitmist laskesuusatajana. Foto: JOE KLAMAR/AFP

Sellest hooajast laskesuusatajate leeri kuuluv endine murdmaamees Raido Ränkel tagas eelmise nädala keskel Norras Sjusjøenis sõidetud IBU karikasarja sprindi 44. kohaga endale pääsu samal nädalalõpul toimunud maailma karikasarja etapile.

Kümnest lasust läksid Sõmerult pärit sportlasel keeruliste tuuleoludega võistlusel märgist mööda seitse. Teises, püstitiirus eksis ta seejuures kõigil viiel puhul, mis tähendas sama arvu trahviringide sõitmist.

“Sellistes tingimustes see eriti mõnus ei olnud ja viimasele 3,3 kilomeetrit pikale ringile oli ikka päris raske minna, kui olin juba kilomeetri ette sõitnud,” rääkis Ränkel.

Tema ütlusel oli tuul võistluspaigas väga vali, puhudes kohati kuni kaksteist meetrit sekundis.

“Üle kuue meetri sekundis puhus kogu aeg, põhimõtteliselt üheksa kuni kaksteist meetrit sekundis. Kui tuled tiiru ja seal käivad tuulelipud igatpidi risti, siis ei ole mõtet ootama jääda, et ehk saab pihta. Läksingi lihtsalt panema,” lisas Raido Ränkel.

Pühapäevane MK-sarja debüüt Rootsis Östersundis kulges värskel laskesuusatajal sama raskelt: kahe tiiru peale kokku kaheksa möödalasku teinud Ränkel lõpetas ühe Ameerika ühendriikide konkurendi ees eelviimasel, 107. kohal. Taas jäid üles kõik püstitiiru märgid. Meeste sprindi võitjaks krooniti lamadestiirus korra eksinud norralane Johannes Thingnes Bø.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles