Riigireeturid ei tohi enne täht­aega vabaneda

BNS
Copy
Justiitsministeerium avaldas kolmapäeval advokaadibüroo Glikman Alvin Levin poolt koostatud analüüsi pensionireformi põhiseaduslikkusest. Pildil justiitsminister Raivo Aeg.
Justiitsministeerium avaldas kolmapäeval advokaadibüroo Glikman Alvin Levin poolt koostatud analüüsi pensionireformi põhiseaduslikkusest. Pildil justiitsminister Raivo Aeg. Foto: Tairo Lutter

Justiitsministeerium koostab väljatöötamiskavatsust karistusseadustiku muutmiseks, et teatud kuriteoliikide puhul, näiteks riigi- ja inimsusvastased kuriteod, ei oleks inimesel võimalik enne tähtaega vangistusest vabaneda, kuid see muudatus ei puuduta eluaegset karistust kandvaid vange.

Justiitsminister Raivo Aegi hinnangul ei ole aktsepteeritav, et riigireeturid või näiteks korduvalt vanglasse mõistetud seksuaalkurjategijad ja mõrvarid võivad potentsiaalselt enne tähtaega vabaneda.

“Palusin ministeeriumi kriminaalpoliitika juristidel analüüsida võimalusi, et nii räigete kuritegude toimepanijad ennetähtaegselt vabaneda ei saaks. Mis puudutab konkreetselt riigi- ja inimsusvastaseid kuritegusid, siis siin on minu hinnangul ainult üks lahendus – nende puhul tuleb täielikult välistada ennetähtaegse vabanemise võimalus,” rääkis Raivo Aeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles