Veneetsia arhitektuuribiennaali Eesti ekspositsiooni autorid kutsuvad üles saatma fotosid uutest linnasüdametest

Veiki Ojaperv
, Ajakirjanik
Copy
Rekonstrueeritud Pikk tänav Rakveres.
Rekonstrueeritud Pikk tänav Rakveres. Foto: Vladislav Musakko

Järgmisel aastal Eestit Veneetsia 17. arhitektuuribiennaalil esindava ekspositsiooni "Väärikas kahanemine" autorid kutsuvad kõiki eestimaalasi üles saatma fotosid viimastel aastatel EV 100 arhitektuuriprogrammi "Hea avalik ruum" raames valminud linnaväljakutest ja -keskustest Tõrvas, Põlvas, Valgas, Raplas, Võrus, Kuressaares, Elvas ja Rakveres.

"Kutsume üles pildistama nimetatud linnade uuendatud keskusi ning inimeste ja elu toimimist nendes. Tähtis on, et foto kannaks emotsiooni, sellel oleks näha inimesi nautimas ja kasutamas uut linnaruumi," ütles ekspositsiooni üks autoritest arhitekt Kalle Vellevoog.

Rakveres rekonstrueeriti programmi raames Pikk tänav alates Pika ja Tallinna tänava ristumiskohast kuni linnakodaniku majamuuseumi (Pikk 50) juures asuva parklani. Rakvere linnapea Triin Vareki sõnul on Rakvere linnale oluline elukeskkonna parandamine ning linlastele ja külalistele parimate võimaluste pakkumine. "Loodan, et Pika tänava rekonstrueerimine innustab ka sealseid kinnistuomanikke oma vara korrastama, aktiivseid ettevõtjaid ärisid avama ja kutsub nii kohalikke kui ka väljastpoolt tulijaid avastusretkele linna vanimal tänaval," märkis Varek. "Postitusi uuenenud Pikast tänavast näeb juba praegu sotsiaalmeedias tihti. Väga vahva on üleskutse neid fotosid jagada, sest ehe emotsioon peegeldub lavastamata fotolt enim. Toredat fotojahti kõigile!" ütles linnapea, julgustades sel viisil rahvast üleskutsega liituma.

Valikut fotodest kasutatakse Veneetsia 17. arhitektuuribiennaali Eesti ekspositsioonil "Väärikas kahanemine" ning näituse hilisemal ringsõidul mujal Euroopas, sealhulgas Eestis. Biennaal on Veneetsias avatud 23. maist kuni 29. novembrini 2020 ja seda külastab tavaliselt kuni 300 000 inimest.

Eelistatud on horisontaalsed fotod ning pilte saab saata 31. märtsini. Täpsemad juhised on avaliku ruumi veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles