Kolmapäeval oli haiglas beebibuum, sündisid aasta esimesed kaksikud

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Nädal tagasi sündisid Rakvere haiglas aasta esimesed kaksikud, kes tõid kaasa päeva ja nädala beebibuumi. Foto on illustratiivne.
Nädal tagasi sündisid Rakvere haiglas aasta esimesed kaksikud, kes tõid kaasa päeva ja nädala beebibuumi. Foto on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh

Eelmisel kolmapäeval tuli Rakvere haiglas ilmale kaks tüdrukut ja neli poissi. Aasta eelviimasel kuul sündisid ka Rakvere haigla selle aasta esimesed kaksikud – poisslapsed. 

Rakvere haigla ämmaemand Tiina Tipner rääkis, et võib öelda küll, et sel päeval sündis palju lapsi. "Enamasti sünnib kaks last. Mõni päev toob viis sündi, tavaliselt on kord kuus mõni selline päev," ütles Tipner.

Viis last sündis ka mais ja juunikuus. "Sünnitamine käib lainetena, tükk aega on vaikus, siis on teada, et jälle on tulemas palju lapsi," lausus ämmaemand.

Kaksikuid sünnib Rakveres aga harva ja seda seetõttu, et mitmikute sünnitajaid loetakse üldjuhul riskirühma kuuluvaks ning seetõttu aidatakse varem maailma kippuvad beebid ilmale Tallinna või Tartu sünnitushaiglates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles