Väike-Maarja vallas korraldati helkurinädal

Veiki Ojaperv
, Ajakirjanik
Copy
Helkur.
Helkur. Foto: Shutterstock

Väike-Maarja vallas oli 11.–15. novembrini helkurinädal, mille korraldas Väike-Maarja valla noortevolikogu. Nädala jooksul toimus koolides helkurite kontroll, meisterdati ja jagati helkureid.

Helkurinädala eesmärgiks oli noortele meelde tuletada helkuri vajalikkust. Helkurinädala raames toimus igas valla koolis kogu nädala jooksul helkurite kontroll, ühel päeval jälgis igas koolis helkurite olemasolu noorsoopolitseinik Jaanika Künnapuu.

Helkurikontrolli käigus selgus, et osa noori ei kanna helkurit, mistõttu peab endiselt helkuritest rääkima ning viima noored arusaamale, et helkur on kõige odavam elukindlustus. Samuti saadi teada, et esimesel päeval puudus helkur 30 protsendil kooli minevatest õpilastest, kuid viimasel päeval puudus helkur mõnel üksikul. Helkuri puudumist põhjendati peamiselt helkuri kaotamisega, aga ka autoga kooli tulekuga ja sellega, et helkur oli jäänud teise jope külge.

20. novembril meisterdati helkureid Rakke noortekeskuses: noored said endale valmistada meelepärase helkuri ja selle kohe jope külge panna. On lootus, et äkki hoitakse enda valmistatud helkurit paremini. 

Nädala lõpus jagati aga suuremates asulates helkureid, et pimedas liikuvad inimesed oleksid kõigile nähtavad. Seda tehti koostöös noorsoopolitseiniku ja noortevolikogu noortega Rakkes, Simunas ja Väike-Maarjas. Inimesed, kes sel õhtul helkuri said, olid üllatunud sellise ürituse toimumisest, kuid võtsid siiski helkuri hea meelega vastu, sest paljudel kipuvad helkurid ära kaduma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles