Püüa talvetuulest jõululuulet!

Inna Grünfeldt
Copy
Värsid teele.
Värsid teele. Foto: Shutterstock

Kas olete märganud: jõulude eel talvetuul sosistab, teinekord isegi undab – jõululuulet. Püüa ainult kinni ja pane kirja! Ennetamaks olukorda, kus alles koos jõuluvana koputusega meenub, et salmid on jäänud õppimata, pakub Virumaa Teataja mõnusat võimalust jõululuuletus varakult valmis teha. Et värsid meelest ei läheks, tuleks need panna kirja ja saata Virumaa Teatajasse.

Advendiaeg soosib mõtisklemist ja jõulutuled kiirgavad romantikat – on õige aeg seada luulevormi talverõõm ja jõulutunne, südamesoovid ja unistused, jutustada jõululapsest või kaunist kuusepuust, imetleda lumehelbeid ja jäälilli, kõnelda pimedusest ja valgusest.

Valmida võiksid värsid, mida endal vahva esitada ja jõuluvanal põnev kuulata. Tundub keeruline? Aga proovida tasub. Igaühes peitub killuke poeeti, kui hoolega endasse vaadata.

Seda, mis hinges või hingel, on kindlasti terve poeemi jagu, aga palume piirduda kolme salmiga. Esiteks sellepärast, et vahvamad teosed mahuksid Virumaa Teataja jõululehte, ja teiseks sellepärast, et ehkki 25 salmi on küll tore, peab jõuluvana ka teistesse kodudesse jõudma.

Luuletused palume saata aadressil inna.grynfeldt@ virumaateataja.ee või Laada 27, 44310 Rakvere hiljemalt 17. detsembriks. Virumaa Teataja paberlehes ja digilehes ilmub luuletustest valik. Kõigi luuletuse saatjate vahel loosime välja auhinna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles