Tapa ujula seemneraha seisis aasta aega kasutult

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tapa ujulat pole isegi veel mitte paberil, kuigi raha selle projekteerimiseks on olemas. Fotol Kunda ujula.
Tapa ujulat pole isegi veel mitte paberil, kuigi raha selle projekteerimiseks on olemas. Fotol Kunda ujula. Foto: Vladislav Musakko

Kui riik mullu sügisel eraldas oma eelarvest Tapa ujula projekteerimiseks 200 000 eurot, kergitasid nii mõnedki, sealhulgas vallaametnikud, kulmu: kust nüüd selline ootamatu rahalaev? Aasta hakkab lõppema ja lahkest saadetisest pole kulutatud sentigi.

Aasta tagasi tunnistas toona veel vallavanema kohusetäitja Riho Tell, et temale oli riigieelarvest niisuguse eraldise tegemine üllatuslik. Põhimõtteliselt samal seisukohal on ta ka praegu, lausudes, et selliste katuserahade eraldamine peaks läbipaistvam olema. Vallavanemana täidab ta aga volikogust saadud ja koalitsioonilepingust tulenevaid tööülesandeid ning seisab hea selle eest, et ujula ikka projekteeritud ning 200 000 eurot sihtotstarbeliselt kulutatud saaks.

Pole mingi saladus, et 200 000 euro suurune rõõmurida jõudis riigieelarvesse keskerakonna initsiatiivil. Tapa vallas oli parajasti võimupööre ja tulekul olid riigikogu valimised. Rahasüst ujula projekteerimiseks sobis reitingu tõstmiseks väga hästi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles