Käsmu bussiparkla valmib nädala lõpuks

Veiki Ojaperv
, Ajakirjanik
Copy
Uus bussiparkla rajatakse Käsmu bussipeatuse kõrvale.
Uus bussiparkla rajatakse Käsmu bussipeatuse kõrvale. Foto: Meelis Meilbaum

Käsmu on populaarne küla turistide ja suvitajate seas, kuid sealne parkimiskorraldus on siiani ohtralt segadust külvanud. Kui varem pidid suured bussid külast välja saamiseks pahatihti ligi poolteist kilomeetrit tagurdama, siis nüüd on kohe valmimas parkla, mis probleemi kõrvaldab.

Käsmu külavanema Eduard Vainu sõnul on busside liiklemisega kitsas külas juba kaua probleeme olnud ja selle mure lahendamiseks on Käsmu inimesed abi pakkunud. "Kogu parkla on rahastatud heade külainimeste ja annetajate toel. Alates maaostust kuni ekskavaatorijuhi palgani välja," rääkis Vainu.

Külavanema hinnangul peaks bussipeatuse kõrvale rajatav uus parkla oluliselt vähendama ohtlikke olukordi, mis võivad busside tagurdamisel tekkida. "Käsmu on teatavasti kitsas ja pisike küla, kus bussijuhtidel ei pruugi olla võimalust ringi keerata, ainuke tee külast välja on siis tagurdades," kirjeldas ta.

Kui esialgu oli plaanis parkla avada esimesel advendil, siis, nagu ehitustööde puhul tihti juhtub, lükkus tähtaeg veidi edasi. "Nüüd pannakse juba äärekive ja tegeletakse haljastusega, nädala lõpuks peaks parkla valmis olema," kõneles Vainu.

Bussipeatusest ja parklast alates hakkab kehtima busside läbisõidukeeld. "Loomulikult jäävad alles mõned eriload. Kui bussid saavad mõne kinnistu territooriumile ennast kenasti ära mahutada, siis nad võivad seal olla," jätkas külavanem.

Eduard Vainu sõnul on Käsmu külal olemas ka juba põhimõtteline kokkuleppe Europarkiga, kes vast loodavat platsi majandama hakkab. "Koha eest tuleb väike tasu maksta, kindlasti ei ole see turismiettevõtetele üle jõu käiv summa," sõnas ta.

Siiski ei lõppe parklas tehtavad tööd veel tulevasel nädalal täielikult. Nimelt soovib Käsmu küla kevadel parklale peale saada ka musta ehk asfaldilaadse katte. Katte rahastamiseks soovitakse abi vallalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles