Salla kandi kunstnike juurekuusk on hiidlastele armas

Margus Martin
, reporter
Copy
Lääne-Virumaa kuusemeistrite töid jagub nii mandrile kui ka Hiiumaale. Piret Smagari ja Hando Kuntro valmistatud juurekuusk ehib tänavu uhkelt Emmaste jõuluküla.
Lääne-Virumaa kuusemeistrite töid jagub nii mandrile kui ka Hiiumaale. Piret Smagari ja Hando Kuntro valmistatud juurekuusk ehib tänavu uhkelt Emmaste jõuluküla. Foto: Emmaste Vaba Aja Keskus

Eelmisel talvel Kärdlas linna külalistele ja loomulikult ka hiidlastele endile rõõmu valmistanud rabamändide juurtest jõulukuusk elab Hiiumaal saare teises otsas oma elu edasi.

Saabuval talvel toob Väike-Maarja valla kunstnike Piret Smagari ja Hando Kuntro kätetöö, mille Postimehe lugejad valisid mullu Eestimaa kauneimaks, jõulurõõmu Emmaste rahvale.

"Emmastes me selle valmis tegime ja sinna ta Kärdlast tagasi viidi. Kõik paistis ilusti korras olevat ja prožektorid seal sees töötavat. Ümber kuuse on nüüd tehtud väike jõuluküla, kus lapsed lugesid [advendi alguses] omatehtud luuletusi, sai soetada hoidiseid, oli melu ja mängis muusika," rääkis Hando Kuntro.

Jõulukuusele taaskasutuse leidmine oli kunstnikele igati meele järele. Salla küla aktiivne meistrimees pakkus, et Hiiumaa juurekuuske ei tooda mandrile ilmselt kunagi. "Mul on nii hea meel, et ta elu edasi läheb, sest see oli ikkagi suur töö. Oleme hiidlastele maru tänulikud, et nad ei larista. Arvan küll, et ükskord on tema koht maa sees – võibolla teevad ilusa lõkke sinna ümber," lisas Kuntro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles