Koolinoorte maletšempionaadil nähti ootamatut tundetulva

Margus Martin
, reporter
Copy
Rakvere eragümnaasiumi tüdruk Loore Laeks (vasakul) ulatab viigi märgiks käe tublile konkurendile Mirtel Römerile Kadrina keskkoolist. Andekaid malenoori jagub mitmele poole Lääne-Viru maakonda ja haarav mõttemäng on popp paljudes koolides.
Rakvere eragümnaasiumi tüdruk Loore Laeks (vasakul) ulatab viigi märgiks käe tublile konkurendile Mirtel Römerile Kadrina keskkoolist. Andekaid malenoori jagub mitmele poole Lääne-Viru maakonda ja haarav mõttemäng on popp paljudes koolides. Foto: Ain Liiva

See, kes ütleb, et malemäng on nohikutele, eksib rängalt. Vastupidi, tegemist on soliidse mõttemänguga, kust ei puudu teinekord isegi ülekeevad emotsioonid. Sellised, nagu nähti näiteks möödunud laupäeval Lääne-Virumaa koolide esivõistlustel.

Maakonna koolinoorte võistkondlike male meistrivõistluste kolmanda vooru partii, kus vastamisi olid tiimide esinumbrid, Rakvere gümnaasiumi poiss Ainar Tropp ja tema rivaal Vinni-Pajusti gümnaasiumist Märt Rämmar, kulmineerus viigi sõlmimise järel omapäraselt.

Kahe andeka malenoore tulise duelli lõpplahendus valmistas Ainar Tropile ilmselgelt pettumust, sest matši lõppedes podises ta pisut ja pühkis seejärel laua malenditest puhtaks. Seejuures nii hoogsalt, et nupud maandusid mõne meetri raadiuses põrandal. Mõistagi järgnes ebasportlikule teole kiirelt peakohtuniku hoiatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles