Sumo superstaaril on veel hulk rääkimata lugusid

Margus Martin
, reporter
Copy
Tallinnas toimunud esitlusel vestlesid Kaido Höövelsonist pajatava raamatu sünnist nii päevakangelane ise (vasakult) kui ka selle autorid Einar Ellermaa ja Inge Pitsner ning esitlust juhtinud Ingrid Peek.
Tallinnas toimunud esitlusel vestlesid Kaido Höövelsonist pajatava raamatu sünnist nii päevakangelane ise (vasakult) kui ka selle autorid Einar Ellermaa ja Inge Pitsner ning esitlust juhtinud Ingrid Peek. Foto: Erakogu

Uudis Kaido Höövelsoni elulooraamatu “Baruto. Rääkimata lood” ilmumisest tabas nii mõndagi piksena selgest taevast. Mitte et tal poleks “eelmisest” elust suurt pajatada, vaid seetõttu, et ideest teostuseni jõuti välkkiirelt.

Aeg on hindamatu ressurss. Kui sellega hoolikalt ringi käia, siis sünnib väga palju suuri asju. Kaido Höövelsoni teekonnast sumomaailma tippseltskonda rääkiva raamatu, mis valmis loetud kuudega, võib julgelt liigitada mõnusa lugemisvara hulka. Autorid Einar Ellermaa ja Inge Pitsner tegid tööd suure südamega ega vaadanud kella. Ajanäitajale heitsid nad pilgu ilmselt vaid siis, kui kirjastuse Pilgrim omanik Tiina Ristimets uuris neilt, kui kaugele on järjega jõutud. Arvukad kohtumised Kaido Höövelsoni elus märgilist rolli mänginud inimestega, lähedaste ja sõpradega, käik sumohiiuga Jaapanisse, kus sumo- ja televisiooniusku rahvas piirab Barutot tänini parvedena, seal nähtu ning kogetu olid liigutavad. Kõigest sellest oli Einar Ellermaa sedavõrd puudutatud, et ajakirjanik säras veel mitu kuud hiljem läbielatust rääkides justkui pühademuna.

Einar Ellermaa tunnistas, et kui oleks tema teha, siis ainult selliseid raamatuid ta päevast päeva kirjutakski, ning õhkas: see oli protsess, millest saadud üdini positiivne emotsioon haaras jäägitult endasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles