Elektroonilise muusika Meka

Jete Eevald
, ajakirjanik
Copy
Ei ole head ilma teooriata. Mart Rauba – üks kahest eestvedajast.
Ei ole head ilma teooriata. Mart Rauba – üks kahest eestvedajast. Foto: Ain Liiva

Sülearvuti, kõige lihtsam kontroller, rütmitunnetus ja diskorikarjäär – siit ma tulen! 3K Stuudio on plaadikeerutamisest ja produtseerimisest huvitujatele loonud projekti. Nõu ja jõuga hakatakse aitama neid, kel soov end tihedamalt elektroonilise muusika ja selle tegemisega siduda.

Plaan on minna süvitsi, alustades ajaloost ja liikudes musitseerimiseni välja. Sekka tutvustatakse ka seadusi, et vältida plagieerimist ning artistide loomingu vargust. Loovust ja musikaalsust on korraldajate sõnul raske õpetada, kuid nippe sellele teele jõudmiseks jagatakse lahkelt. Eestvedajate kogemus toob esile ka tõe, et muusikat tehakse lõppude lõpuks ju sellepärast, et naistele meeldida.

Samamoodi on teada-tuntud tõde, et muusika pulseerimine ja selle harmoonilised kombinatsioonid mõjutavad keha funktsioone.

Vähem tuntud on aga seos pulsisageduse ja muusika rütmi vahel. Nimelt võtab keha muusika, mille rütm on pulsisagedusele ligilähedane, kiiremini omaks ja kuulaja tunnistab selle meeldivamaks kui mõne tunduvalt kiirema rütmiga muusikastiili. 3K Stuudio sellistel lainetel alustabki.

Koolituse tarbeks on ehitatud ka helikindel salvestusruum ja kvaliteet on tagatud kõigile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles