Veltsi laste teine ema on kasvatanud nelikümmend viis aastat järelpõlve

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Sirje Adel on mõni aeg nautinud pensionäripõlve, aga kui Veltsi lasteaed-algkooli on vaja abilist, siis tuleb ta alati heameelega lastega tegelema.
Sirje Adel on mõni aeg nautinud pensionäripõlve, aga kui Veltsi lasteaed-algkooli on vaja abilist, siis tuleb ta alati heameelega lastega tegelema. Foto: Ain Liiva

Sirje Adel vaatab aknast välja. Mänguväljakul asjatavad lapsed. “Mul käis klõps,” ütleb ta nipsu tehes. Nõndaks. Ta oli valikus kindel, asjad olid otsustatud. See juhtus ammu suures Jõhvi koolimajas. Nüüd on aastakümned läinud, mängulustis lapsed teised. Kogu elu Veltsis lasteaiaõpetajana töötades pole ta iial valikut kahetsenud.

Sirje Adel ja Veltsi lasteaed-algkool on paar, üks ei saa teiseta. 50. aastapäeva tähistanud lasteaed-algkoolis on vitaalne naine teinud tööd 45 aastat. Tegelikult kauem, sest esialgu töötas ta siin suviti. “Tulin siia tööle juba teismelisena,” täpsustas ta.

Asjad jooksid kokku. Sirje teadis, et tema elu kutse on olla lasteaiaõpetaja, ja juhtus nõndamoodi, et tema ema luges lehest, et Veltsis on vaja suveks kasvatajat. Tööpakkumises lubati anda korter, poolmuidu. “Ema läks siis kiiruga minu tädi juurde, kel oli plaan Veltsi direktoriks tulla,” meenutas Sirje Adel. Jutt on Veltsi lasteaed-algkooli legendaarsest direktorist Urve Sallast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles