Rakvere linnavolikogu kultuurikomisjonis tutvustati järgmiseks aastaks kavandatud suurüritusi

Toomas Herm
Copy
Saunafestival pääses Rakvere linna tuleva aasta kolme suurema ürituse sekka.
Saunafestival pääses Rakvere linna tuleva aasta kolme suurema ürituse sekka. Foto: Ain Liiva

2020. aastaks Rakvere linnas planeeritavate kultuurivaldkonna ürituste toetuste taotlemise esimese vooru tähtaeg oli 15. november. Enam kui neljakümnest tähtajaks laekunud taotlusest vastas kultuurivaldkonna suurürituste kriteeriumitele kolm: rahvusvaheline etenduskunstide festival Baltoscandal, Vallimäe suur suvelavastus "Ivo Schenkenberg" ja Eesti saunafestival.

Kõigi kolme suurürituse taotluse esitajad olid oodatud 2. detsembril toimunud Rakvere linnavolikogu kultuurikomisjoni korralisele koosolekule, et komisjoni liikmetele oma kavandatavat üritust lähemalt tutvustada. Võimalust kasutasid neist kaks – Baltoscandali ja Vallimäe suvelavastuse korraldajad.

Rakvere linnapea Triin Varek andis komisjonile ülevaate ka teistest praegu teadaolevatest Rakvere linnas tulevaks aastaks planeeritud suurematest kultuuri- ja spordiüritustest. "Nii korraldab Eesti Jalgpalli Liit Rakvere staadionil järgmisel aastal U17 vanuseklassi noormeeste EM-finaalturniiri. Rakveres toimub kokku neli mängu, sealhulgas üks veerandfinaalikohtumine. Tulemas on Vallimäe avamispidu ja Pika tänava avamine, läbirääkimised käivad ka meeste tantsupeo korraldamise asjus," loetles Varek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles