Moe viin võitis maineka konkursi Venemaal

Andres Pulver
Copy
Kuigi Moe viina enam sellise nime all Euroopas müüa ei saa, on Sven Ivanov rõõmus, sest J. Kurberg Rukis võitis kuldmedali Venemaa viinakonkursil ja teisigi Moel toodetud napse on tänavu auhindadega pärjatud.
Kuigi Moe viina enam sellise nime all Euroopas müüa ei saa, on Sven Ivanov rõõmus, sest J. Kurberg Rukis võitis kuldmedali Venemaa viinakonkursil ja teisigi Moel toodetud napse on tänavu auhindadega pärjatud. Foto: Ain Liiva

Uuel aastal enam Läti piiril asuvatest alkoholipoodidest Moe viina osta ei saa, kaugematest kohtadest rääkimata. See aga ei tähenda, et Moel tehtud viina seal enam ei müüdaks.

Moe peenviinavabriku juht Sven Ivanov rääkis, et viis aastat kestnud kaubamärgivaidlus konglomeraadiga LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton SE lõppes sellega, et edaspidi kannab Moe viin Euroopas nime Rye 1886.

“Meil sai lõpuks jaks otsa,” nentis Ivanov. Olukord muutus Moe viinatootjate jaoks eriti keeruliseks siis, kui Prantsuse konglomeraat teatas, et ka Eestis ei tohiks Moe nime kandvat viina müüa. Lõpuks lahendati vaidlus selliselt, et Eestis võib siiski viina Moe nime all müüa, Euroopas aga seda nime kasutada ei tohi. “Eestis vähemalt võitsime ja positiivne on see, et kaubamärkidega on lõpuks rahu majas ja saame oma Euroopa programmi arendada,” kõneles Sven Ivanov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles