Väike-Maarja tüdrukud pidasid taas tantsupidu

Copy
Väike-Maarja gümnaasiumi tütarlaste tantsupidu, 8. b klassi ballett.
Väike-Maarja gümnaasiumi tütarlaste tantsupidu, 8. b klassi ballett. Foto: Ly Ipsberg

Eelmisel nädalal tantsisid Väike-Maarja gümnaasiumi tüdrukud klasside kaupa võidu – oli selle kooli traditsiooniline tantsupidu.

Alates viiendast klassist kuni gümnaasiumi viimase klassini – neis kõigis valmistuti kehalise kasvatuse tundides tantsupeoks nädalaid. Kui 5.–9. klassi tüdrukud loosisid tänavu oma klassile tantsustiili (rivitants, ballett, rahvatants, samba, tänavatants, disko, moderntants, flamenko), siis 10.–12. klassi oma valitud stiilis tantsud tuginesid 2020. aasta Koolitantsu teemale "Tants on kunst".

"Proovisime tüdrukutega kõik koosveedetud aastate tunded ja emotsioonid oma viimasesse ühistantsu panna. Rõõmustasime üheskoos, kui saime teada, et meie sõnum jõudis nii publikuni kui ka žüriini ning pälvisime kõrgeima tunnustuse," rääkis 12. klassi tantsija Keneli.

Gümnaasiumiklasside kategoorias võitjaks tunnistatud 12. klass võitis ka pealtvaatajate südamed ja sai publiku lemmiku tiitli vanemate klasside arvestuses. Mis aga eriti oluline, nad pälvisid grand prix’, millega kaasneb võimalus ja vastutus osaleda festivalil Koolitants 2020.

Parimateks tantsijateks pärgas kooli töötajatest koosnev žürii tänavu Elisabet Nurkma, Karlotte Loodi, Hannele Nora Künnapuu, Mairit Müürsalu, Andriana Ingeroineni, Evelin Kõnnu, Marili Kiisa, Egle Kortini, Emma Laansalu ja Mailis Kornelti.

5.–7. klasside arvestuses võitis 7. klass rahvatantsu stiilis tantsuga ja pälvis ühtlasi ka oma kategoorias publiku lemmiku tiitli. 8.–9. klasside arvestuses võitis 8.b klass balletil põhineva tantsuga.

Väike-Maarja gümnaasiumi direktori ja žürii liikme Marje Eelmaa hinnangul pakkus tänavune tüdrukute tantsupidu ja stiilide loosimine väljakutseid ning saavutustunnet. "Minu jaoks oli eriline, et sain sel aastal olla nii-öelda köögipoolel, olles mõnel klassil esimestel valmistumise tundidel ideede sündimise juures," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles