Farmerid korraldavad traktorite mässu

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Voore Farm OÜ omanik Indrek Klammer korraldaks isegi ekstreemsema meeleavalduse kui seekordne 101 traktori reid Toompeale, kui see tema teha oleks.
Voore Farm OÜ omanik Indrek Klammer korraldaks isegi ekstreemsema meeleavalduse kui seekordne 101 traktori reid Toompeale, kui see tema teha oleks. Foto: Marianne Loorents

Täna ummistavad Tallinna Toompea platsi vähemalt 101 traktorit ja hulk põllumehi, mõnes ringkonnas on ettevõtmine ristitud traktorite mässuks.

Lääne-Viru farmer Indrek Klammer, tänavune aasta põllumees, on oma traktorid juba talvekorterisse pannud ja tema masinad meeleavaldusel ei osale. Küll lubas ta ise kohal olla. “Kui minu teha oleks, korraldaks ma meeleavalduse palju julgemalt,” lausus ta. “Me oleme siin veel väga korrektsed, kui võrrelda näiteks Leedu või Hollandi kolleegidega. Meil on load ja kooskõlastused, ime veel, et meeleavaldusel peetavate kõnede tekste ei pea kooskõlastama. Jüriöö ülestõusul mindi, hangud käes, meelt avaldama, miks meie peame nii tagasihoidlikud olema?”

Põllumeeste meeleavalduse korraldab Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda ning see on ajendatud järgmise aasta riigieelarvesse kavandatud riiklike üleminekutoetuste kärbetest ja Euroopa Komisjoni ettepanekust jätkata järgmisel Euroopa Liidu eelarveperioodil Eesti põllumajandustootjate ebavõrdset kohtlemist põllumajandushüvitiste maksmisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles