Otsitakse 2019. aasta kultuurisõpru

Katrin Uuspõld
Copy
Kultuuriminister Tõnis Lukas.
Kultuuriminister Tõnis Lukas. Foto: Margus Ansu

Kultuuriminister Tõnis Lukas kuulutas välja konkursi "Kultuurisõber 2019". Konkursil tunnustatakse eraisikuid, ettevõtteid või organisatsioone, kes on kultuurile aasta jooksul olnud toeks rahaliselt või tegudes.

Kultuurisõpru hakatakse selgitama üheksandat korda. Varasemate aastate jooksul on tunnustuse pälvinud nii suuremad kui ka välisemad ettevõtjad, nende seas rahvusvahelised suurettevõtted ja üleilmselt tuntud kaubamärkide esindajad Eestis, aga ka metseenid, kes on isegi tunnustuse vastuvõtmisel eelistanud jääda pigem märkamatuks.

"Kultuuri toetajate nimekiri on sama mitmekesine kui Eesti kultuurimaastik, kus on olemas oma tipud ja suursündmused. Sama oluliseks pean, et võlu, hoogu ning pealehakkamist jaguks ka rohujuuretasandile," rääkis kultuuriminister Tõnis Lukas konkursi väljakuulutamisel.

Kandidaate konkursile "Kultuurisõber 2019" võivad esitada kõik kultuurivaldkonnaga kokku puutuvad organisatsioonid, kes soovivad tunnustada neile toeks olnud ettevõtjaid, eraisikuid või organisatsioone. Iga kultuurikorraldaja saab teha ühe ettepaneku. Kandidaadiks ei saa olla kultuuriministeerium ja selle valitsemisala asutused, samuti mitte nende töötajad või nende korraldatud projektid. Arvesse ei lähe ka teised riigiasutused või riigi enda ellu kutsutud organisatsioonid. Kandidaatide hulgast valib kultuuriministeeriumis kogunev komisjon välja kultuurisõbrad ning peapreemia ehk aasta kultuurisõbra laureaadid. Võitjad avaldatakse traditsioonilisel tseremoonial, mis toimub sõbrapäeval, 14. veebruaril.

Eelmisel aastal olid konkursi laureaadid Narva Gate OÜ, Maarja Oviir-Neivelt, Meelis Kubits, Sylvia Kistler-Thompson ja Andrew Thompson ning Heiti Hääl ja Alexela Group OÜ. 

Kandidaadi esitamiseks tuleb täita kultuuriministeeriumi kodulehel elektrooniline ankeet. Välja võib pakkuda ka varasematel aastatel esitatud organisatsioone ja isikuid. Kandidaatide esitamine on avatud 10. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles