Lääne-Virus vajutati kõige enam annetusnuppu Rakvere Maksimarketi taaraautomaadil

Katrin Uuspõld
Copy
Üle Eesti on 367 taaraautomaati, mille kaudu saab annetada nupulevajutusega raha heategevusfondile Aitan Lapsi, mis omakorda pakub lastele selle abil kultuurielamusi.
Üle Eesti on 367 taaraautomaati, mille kaudu saab annetada nupulevajutusega raha heategevusfondile Aitan Lapsi, mis omakorda pakub lastele selle abil kultuurielamusi. Foto: Peeter Kümmel

Eesti inimesed on sel aastal vajutanud taaraautomaatide annetusnuppu novembri seisuga rohkem kui 121 000 korda, mis lööb juba enne detsembri annetusi üle eelmise aasta rekordtulemuse. Kogu annetussumma eest on lapsed saanud sel aastal nautida kodumaiseid kultuuriüritusi.

Üle Eesti 367 taaraautomaadile paigutatud nupu abil on heategevusfond Aitan Lapsi tänavu kokku kogunud rohkem kui 142 000 eurot, sellest 3489 eurot Lääne-Virumaal. Raha on suunatud lastele kultuuriemotsioonide pakkumiseks muuseumi- ja teatrikülastuste, kontsertide, spordivõistluste ja teiste ettevõtmiste kaudu.

Fondi Aitan Lapsi juhatuse liige Eve Männik märkis, et taaraautomaadi kultuurinupu kaudu võimalikuks saanud positiivseid emotsioone on kogeda saanud rohkem kui 3000 Lääne-Virumaa last. Männik tõi välja, et Eesti Laulu peaproovi on näinud tänavu 100 Rakvere last, projekti Teater Lasteaeda raames on keskkonnateemalisi lavastusi mängitud kõigis Lääne-Virumaa lasteaedades, koostöös Eesti Etendusasutuste Liiduga on Rakvere teatris käinud 2018/2019. hooajal 1319 last Virumaalt, koostöös Eesti kunstimuuseumiga on 2019. aastal külastanud seda Lääne-Virust 484 last ning Eesti lastekirjanduse keskuse abiga on jõudnud Uhtnasse ja Vinni-Pajustisse nn Rampsu lugemiskeskused.

Novembrikuise seisuga on meie maakonnas annetatud ja annetusnuppu vajutatud 3569 korda, kusjuures populaarseim automaat asub Rakvere Maksimarketis.

"Taaraautomaatide kaudu tehtud annetused on aasta-aastalt suurenenud, samuti kasvab stabiilselt annetavate inimeste arv," kommenteeris Eve Männik.

Eelmisel aastal annetasid Eesti inimesed taaratagastustega üle 136 000 euro, mille eest said lapsed tänavu häid emotsioone kogeda. "Suur tänu kõikidele inimestele, kes aina tihedamini annetusnuppu vajutavad, et lapsed ikka ja jälle positiivseid elamusi saaks kogeda. Kõik annetatud raha läheb viimse sendini laste kultuuriprojektide toetuseks," ütles Männik. "Värskendasime äsja ka automaatide välimust, mis kannavad ühe väikese ja tänuliku teatrikülastaja toredat mõtet, et iga pudeli unistus on jõuda taaraautomaati."

Männiku sõnul muutuvad inimesed järjest rohkem keskkonnateadlikumaks ning seeläbi jõuabki aina rohkem tühja taarat pakendiringlusesse.

Keskmine korraga heategevuseks annetatud summa on üks euro ning võrreldes eelmise aastaga on tänavune annetatud summa kasvanud neli protsenti. Annetuste kõrghooaeg on lisaks jõuluperioodile suvi, kui joogitarbimine elanikkonna seas hüppeliselt kasvab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles