Rakkes elav Kati unistab oma toast

Kristi Ehrlich
, peatoimetaja kohusetäitja
Copy
"Kodutunde" meeskonda ootavad järgmisel aastal endale appi ka Kati (vasakul) ja tema ema.
"Kodutunde" meeskonda ootavad järgmisel aastal endale appi ka Kati (vasakul) ja tema ema. Foto: Kaader saatest

Sel sügisel juba 18. hooaega alustanud "Kodutunne" toob vahetult enne pühi Kanal 2 ekraanile heategevusliku jõulusaate, mis võtab kokku tehtud töö ja vaatab lootusrikkalt tulevikku.

Liigutavas erisaates külastab "Kodutunne" saatest läbi käinud inimesi ja näitab, mida on heade inimeste toel aasta jooksul korda saadetud.

Töö pole sellega aga lõppenud ja nii jõuavad ekraanile lood ka neist peredest, kes ootavad ja vajavad "Kodutunde" abi algaval aastal.

Üks lugu kõneleb Rakkes põhimõtteliselt onnikeses elavast Franceskost ja tema seitsmeaastasest tütrest Katist, kelle ainsaks unistuseks on oma roosa-kollane tuba. Praegu on tüdruku privaatruumiks kardinatagune õppimislaud ja WC-ks teises nurgas asuv ämber.

Tingimused, milles see väike tüdruk elama peab, on ühed kohutavamad, mida "Kodutunne" on oma ajaloo jooksul näinud. Mitte ükski laps ei peaks niimoodi elama.

Kodutunne ei saa kõrvale jääda ja tahab väikesele tüdrukule ehitada oma toa, korraliku pesemisruumi ja WC.

Heategevuslik erisaade kutsubki üles toetama neid, kel muud lootust enam pole – avatud on annetustelefonid, et "Kodutunne" jõuaks veelgi rohkemate Eesti peredeni.

Südamlikus erisaates löövad kaasa tuntud Eesti artistid Ivo Linna, Anne Veski, Birgit Sarrap, Ott Lepland, Karl Madis ja Sünne Valtri, pakkudes kauneid ja meeleolukaid muusikalisi vahepalu. 

"Kodutunde" heategevuslik saade jõuab ekraanile neljapäeval, 19. detsembril kell 20. 

Saate annetustelefoni numbrid on

900 6225 (5 €),

900 7718 (10 €),

900 7719 (25 €).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles