Ajateenijad lammutasid Kundas mahajäetud elamu

Katrin Uuspõld
Copy
Pioneeripataljoni ajateenijad panid mehhanismijuhi eriala baaskursuse lõpuharjutusel oma oskused proovile ja lammutasid mahajäetud elamu Kundas.
Pioneeripataljoni ajateenijad panid mehhanismijuhi eriala baaskursuse lõpuharjutusel oma oskused proovile ja lammutasid mahajäetud elamu Kundas. Foto: Liis Vaksmann

Pioneeripataljoni rasketehnikaga töötama õppivad ajateenijad panid mehhanismijuhi eriala baaskursuse lõpuharjutusel oma teadmised ja oskused proovile ning lammutasid mahajäetud elamu Kundas.

"Mehhanismijuhi eriala kursusele eelnes autojuhi kursus, kus valisime välja tehnikaüksusesse sobilikud ajateenijad. Ehk mehed, kellel on eeldused ja motivatsioon antud erialal töötada," ütles pioneeripataljoni kompaniitehnik nooremveebel Kevin Münter.

Sel nädalal rakendatakse eelneva kahe nädala jooksul õpitud töövõtteid mahajäetud maja lammutamisel, mis koostöös Viru-Nigula vallavalitsusega pioneeridele oskuste lihvimiseks anti.

"Õppusel Siil tuli jutuks, et kaitsevägi lõhkab õppuste raames kivimaju. Sealt tekkis mõte anda sõdurpoistele oskuste täiendamiseks lammutada ka mõni puitmaja ning nii see koostöö arenema hakkas," ütles Viru-Nigula vallavanem Einar Vallbaum ja lisas, et Kundas Jaama tänaval üle kümne aasta tühjana seisnud tehase vana tööliselamu sobis pioneeridele õppematerjaliks hästi.

"Eriti hea meel on selle üle, et maja lammutusest tekkinud puit sorteeritakse ja taaskasutatakse. Lisaks on sõduritel edaspidi võimalik puitmaterjali õppustel näiteks kaevikute või muu sellise ehitamiseks kasutada," lisas vallavanem.

Esmaspäeval alanud ja täna jätkuvate lammutustööde järel tehakse Jaama tänavas asunud hoone maapind siledaks ning see jääb kõrval asuva pargi osaks. 

Mehhanismijuhi eriala kursuse jooksul õpivad sõdurid töötama pioneeripataljoni rasketehnikaga. Käsitletavate masinate hulka kuuluvad ratas- ja roomikekskavaator, laadurekskavaator, ratasbuldooser, frontaallaadur, pioneerieritehnikasõiduk ning universaalhaagisega traktor. Neil, kel vastava kategooria juhtimisõigus puudub, on võimalik see kursuse jooksul omandada.

Pioneeripataljon on 1. jalaväebrigaadi üksus, mille ülesanneteks on tõkestada vastase üksuste liikumist, tagada oma üksuste liikuvust, parandades teeolusid ja rajades tõketest läbipääse, ning säilitada lahinguvõimet, ehitades laskepesi, kaevikuid ja majutuspunkreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles