Rakvere Bauhofis jäi naine ehitusmaterjalide alla

Toomas Herm
Copy
10.12.2019. Eesti, Lääne-Virumaa. Rakvere FOTOL: Bauhof, tööõnnetus FOTO: Vladislav Musakko/Virumaa Teataja/Postimees Grupp AS
10.12.2019. Eesti, Lääne-Virumaa. Rakvere FOTOL: Bauhof, tööõnnetus FOTO: Vladislav Musakko/Virumaa Teataja/Postimees Grupp AS Foto: Vladislav Musakko

Täna kella 12.05 ajal sai politsei teate, et Rakveres Ringtee tänava kaupluses juhtus tööõnnetus, kus 50-aastasele naisele kukkusid peale ehitusmaterjalid. Raskesti vigastada saanud naise viis kiirabi haiglasse.

Aktsiaseltsi Bauhof Group tegevjuht Irina Raudsepp rääkis, et õnnetusest teada saades sõitis ta koos äriühingu töökeskkonnanõukogu liikmetega kohe Tallinnast Rakverre.

Teisipäeva pärastlõunaks oli välja selgitatud, et raske tööõnnetus juhtus kaupluse müügisaalis, kus kogenud töötaja oli paigaldanud riiulisse seinaplaate.

Ettevõtte tööohutusspetsialist Heiki Muda selgitas, et need plaadid on ladustatud vertikaalselt, ja kui neid plaate saab palju või kui neid liigutada, siis võivad nad kukkuda. Klientide ohutuse tagamiseks on riiulisse pandud kett. Kaupluse videost on näha, et plaatide paigutamisel võttis töötaja keti ära ning jäi talle peale kukkunud plaadipaki ja maas olnud ehitusmaterjali vahele. Äriühingu tegevjuht Irina Raudsepp ütles, et pärast õnnetust tõttasid töötajale appi kaks kolleegi ja õnneks oli kaupluses tol hetkel ka kohalik päästeteenistuse töötaja, nemad andsid kannatanule professionaalset abi kuni kiirabi saabumiseni. Raudsepp avaldas neile tänu.

Pärast õnnetust vestlesid äriühingu tegevjuht ja töökeskkonnanõukogu liikmed kaupluse šokis töötajatega, et neid aidata. “Vestlesime, kuigi olime ka ise samamoodi juhtunust šokeeritud,” sõnas Raudsepp.

Et ettevõttele on töötajate ohutus prioriteet, antakse juba kolmapäeval juhtunust teada äriühingu kõigile 450 töötajale. Samas üritatakse leida võimalusi, et ladustada nimetatud kaubaartiklit veelgi turvalisemalt. Eeskätt oodatakse uurimise detailseid tulemusi, et nendest teha vastavaid järeldusi. Teisipäeval teavitas ettevõte õnnetusest ka tööinspektsiooni. Juhtunu asjaolude selgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust.

Äriühingu tööohutusspetsialist Heiki Muda ütles, et Rakvere kaupluses pole varem õnnetusi juhtunud. Terves ettevõttes juhtub aastas kaks-kolm tööõnnetust, kuid need on olnud libastumised, kukkumised. Nii rasket õnnetust kui Rakveres, pole olnud.

Ettevõtte juhtkonnal puudub info vigastada saanud töötaja olukorra kohta, sest delikaatsete isikuandmete seaduse kohaselt jagatakse infot vaid sugulastele. Tegevjuht rõhutas, et kõige tähtsam on, et töötaja vigastusest paraneks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles