Nädalavahetusel peeti Emumäe kandis Salla seltsimajas üht isevärki üritust: verivorstifestivali. Kuigi jõuludeni on omajagu aega, tegid naised suure rõõmuga verivorstid oma kätega valmis.
Jõulud pole enam kaugel: Sallas peeti verivorstifestivali
Verivorstifestivalil valmistati Eili Taavitsa juhendamisel algusest lõpuni jõuluaja üht lemmiktoitu – verivorsti.
Salla seltsimaja hing Piret Lankots rääkis, et kümme inimest pesid soolikaid, maitsestasid tanguputru, segasid sinna sisse verd ja toppisid käsitsi verivorste. "Kõigile osalejatele pakiti need koju kaasa," sõnas Lankots.
Ta lisas, et sel suvel ametlikult avatud Salla seltsimajas on kõige selle tegemiseks olemas suur köök ja pikk laud ning selle ääres saidki vanadest söögitegemise kommetest huvitatud nii teoreetilisi kui ka praktilisi teadmisi omandada.
"Päeva teises pooles juhendas Kaarli talu perenaine Kadri Kopso teist töötuba, kus tehti ise piparkoogitainast ja meisterdati huvitavaid vitraaži- ning pulgapiparkooke," lausus Piret Lankots.