1. jalaväebrigaad koos Maria Listraga annab Tapal jõulukontserdi

Katrin Uuspõld
Copy
Maria Listra esineb neljapäeval koos kaitseväe orkestriga Tapa Jakobi kirikus.
Maria Listra esineb neljapäeval koos kaitseväe orkestriga Tapa Jakobi kirikus. Foto: Arvo Meeks

Sel neljapäeval toimub teist korda Tapa vallavalitsuse, kaitseväe orkestri ja Maria Listra koostöös Tapa Jakobi kirikus tasuta jõulukontsert, kus tulevad esitamisele tuntud jõuluteemalised muusikapalad üle maailma.

"EELK Tapa Jakobi kirikus toimuv kontsert on igaaastane sellelaadne üritus. Viimati esines seal aasta tagasi brittide orkester. Selleaastane esineja on Eesti Kaitseväe Orkester koos solistidega, kellest esimene, sopran Maria Listra, on ühtviisi tuntud nii klassikalise kui ka kergema muusika ringkondades. Teiseks solistiks on üliharuldane nähtus meie kultuurielus – kontratenor Martin Karu, kes on praegu meie orkestri ajateenija ja kes võeti hiljaaegu vastu väga kõrge reputatsiooniga Londoni kuninglikku muusikaakadeemiasse," rääkis kaitseväe orkestri peadirigent nooremveebel Teet Raik neljapäevase jõulukontserdi kohta.

Peadirigent lubas, et kontserdi kava on jõuluootusele vastav ning koosneb pidulikust klassikalisest ja barokkmuusikast ning kontserdi edenedes jõutakse tänapäevale järjest lähemale. Nii tuleb esitamisele muusikat A. L. Webberilt, I. Berlinilt ning kindlasti ei puudu kavast eesti autorite looming.

Lisaks astub üles kaitseväe orkestri ajateenijate lauluansambel, kus kitarri ja kontrabassi saatel lauldakse mitmehäälseid laule, mängitakse trombooni, saksofoni ja muid pille.

Kontsert algab kell 19 EELK Tapa Jakobi kirikus ja on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles