Galeriimehed üllatasid Tarja Haloneni lustaka portreega

Inna Grünfeldt
Copy
Tarja Halonen oli Raivo Riimi (paremal) ja Riho Hüti kingitud portreest siiras vaimustuses.
Tarja Halonen oli Raivo Riimi (paremal) ja Riho Hüti kingitud portreest siiras vaimustuses. Foto: Hannele Valkeeniemi

Rakvere Galerii eestvedajad Raivo Riim ja Riho Hütt kinkisid Soome presidendile Tarja Halonenile lustaka portree, mis võitis kümme aastat tagasi laste joonistusvõistluse “Presidendi pai”.

Portree andsid nad üle ajal, mil Tarja Halonen, pidanud Kumus näituse “Eesti Kunstimuuseum 100. Eneseloomine. Emantsipeeruv naine Eesti ja Soome kunstis” kõne, tutvus ekspositsiooniga. “Laulsime talle Lahemaa sibulate ja seente laulu ja andsime pildi üle. Korvitäie sibulaid ka. Tarja Halonen oli väga rõõmus. Ta vaatas portreed nii südamlikult ja naeris,” rääkis Raivo Riim. “Ta mäletas seda joonistusvõistlust.”

Aastal 2009 Rakvere Galerii ja Soome Tuglase Seltsi koostöös korraldatud lastejoonistuste võistlusel “Presidendi pai” joonistasid eesti lapsed Soome presidenti Tarja Haloneni ja soome lapsed Eesti presidenti Toomas Hendrik Ilvest. Võistlusele, kus osalesid sõprusvaldade lapsed Lääne-Virumaalt ja Soomest, laekus ligi 200 portreed ning võitjad said pika pai Soome presidendilt Tarja Halonenilt. Võistluse “Presidendi pai” tööde paremik oli üleval näitusel Helsingi Kaablitehases, rändas mööda Soome koole ja seda sai näha ka Rakvere Galeriis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles