Kuldne liilia viib seiklema nii siin- kui ka sealpool

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Ehkki Kiviraidur (Tarvo Sõmer) tundub Arturile (Elar Vahter) ja Sannale (Mari Anton) hirmutav, on ta tegelikult valmis lapsi aitama.
Ehkki Kiviraidur (Tarvo Sõmer) tundub Arturile (Elar Vahter) ja Sannale (Mari Anton) hirmutav, on ta tegelikult valmis lapsi aitama. Foto: Rakvere Teater

Rakvere teatris jõudis publiku ette lavastus “Kuldse Liilia saladus”, mis detsembris rõõmustab lapsi peale etendust ka jõulumaaga.

Sageli on lastelavastuste algmaterjaliks teada-tuntud lastejutt. Dramaturg otsib loost hetkekonteksti kõige paremini sobituva iva ja kasvatab selle suureks. Jõululavastuse aluseks on võimalik võtta peaaegu kõik lastele kirjutatud teosed.

Eelmisel aastal tõmbas jõulumeeleolu särinal käima Pipi Pikksukk ja Lindgreni lasteraamatu parimad hetked mängiti pühadeajale vastavas võtmes läbi. Tänavu on teater ka laste jõululavastust planeerides olnud riskialdis, sest lavale on jõudnud kodumaine algupärand. Tuntud tegelaste ja loo asemel on vaatajate ette toodud alles tundmaõppimist vajavad kangelased, kel on ees ootamatud olukorrad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles