Saada vihje

Pätsi tooted said prantsuse mekki

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olivier Aimasso (vasakul) ja Mathieu Lagrange (paremal) on emapiimaga kaasa saanud küpsetamisoskuse, millest killukese nad ka Pätsi maha jätsid.
Olivier Aimasso (vasakul) ja Mathieu Lagrange (paremal) on emapiimaga kaasa saanud küpsetamisoskuse, millest killukese nad ka Pätsi maha jätsid. Foto: Erakogu

Pätsi pagaritooted said taas juurde pisut prantsusmaist mekki, sest teist korda käis Pätsi Sahvris praktikal õpilane Prantsusmaa ametikoolist koos oma juhendajaga.

Pätsi Sahvri peremees Heiki Hallik rääkis, et siinsetele pagaritele annab prantslaste võõrustamine väga palju juurde ennekõike toodete tunnetamise osas. “Nagu näha, on neil küpsetamine ikka emapiimaga kaasa antud,” lausus Hallik.

Kagu-Prantsusmaal Valence’i lähedal Livron-sur-Drôme’i linnas CFMDA nime kandvas õppekeskuses pagariks tudeeriv Mathieu Lagrange nentis, et välispraktika ei ole sugugi pelk puhkus. Küpsetamine on tema sõnul töö, mida ta tahab teha ja teeb hea meelega. “Mu unistus on avada kusagil väljaspool Prantsusmaad oma pagaritöökoda ja praegu mõtlen, miks mitte ei võiks olla see koht Eesti,” ütles Lagrange.

Kommentaarid
Tagasi üles