Sisukord
Uudised
Postimees

Pätsi tooted said prantsuse mekki

2 min lugemist
Olivier Aimasso (vasakul) ja Mathieu Lagrange (paremal) on emapiimaga kaasa saanud küpsetamisoskuse, millest killukese nad ka Pätsi maha jätsid. FOTO: Erakogu

Pätsi pagaritooted said taas juurde pisut prantsusmaist mekki, sest teist korda käis Pätsi Sahvris praktikal õpilane Prantsusmaa ametikoolist koos oma juhendajaga.

Artikkel kuulatav
Postimees digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Pätsi Sahvri peremees Heiki Hallik rääkis, et siinsetele pagaritele annab prantslaste võõrustamine väga palju juurde ennekõike toodete tunnetamise osas. “Nagu näha, on neil küpsetamine ikka emapiimaga kaasa antud,” lausus Hallik.

Kagu-Prantsusmaal Valence’i lähedal Livron-sur-Drôme’i linnas CFMDA nime kandvas õppekeskuses pagariks tudeeriv Mathieu Lagrange nentis, et välispraktika ei ole sugugi pelk puhkus. Küpsetamine on tema sõnul töö, mida ta tahab teha ja teeb hea meelega. “Mu unistus on avada kusagil väljaspool Prantsusmaad oma pagaritöökoda ja praegu mõtlen, miks mitte ei võiks olla see koht Eesti,” ütles Lagrange.

05.06.2020 07.06.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto