Mida me otsime Google‘ist?

BNS
Copy
Google.
Google. Foto: DADO RUVIC/REUTERS

Veebihiid Google kuulutas välja tänavuse aasta populaarseimate otsingute kokkuvõtte tulemused, mis näitavad, et Eesti veebikasutajatele pakuvad huvi muu hulgas valimised, Eurovision ja seal Eestit esindanud laulja Victor Crone.

Kõige otsitumate märksõnade seast leiab näiteks uue telesaate pealkirja "Rannamaja", mis saavutas nimekirjas neljanda koha tugeva esikolmiku järel, mille moodustasid selle aasta valimised, Eurovision ja laulupidu. Need kolm sündmust osutusid ka aasta kõige otsitumateks sündmusteks "Eesti laulu" ees. 

Eesti kõige otsitumate isikute edetabelit juhib sel aastal Eestit Eurovisionil esindanud Victor Crone. Edetabeli järgi on näha, et eestlased on kultuurirahvas, sest esikümnes on nii kohalikke kui ka maailmakuulsaid muusikuid ja filmitegijaid. Tasub märkida, et meie oma režissöör Tanel Toom tegi silmad ette Oscari-võitjast meistrile Christopher Nolanile, kelle uusima filmi "Tenet" võtted toimusid Tallinnas. 

Populaarseimate isikute edetabelist saab järeldada, et filmi "Tõde ja õigus" linastumine ning Nolani järgmine suurteos "Tenet" olid ka ühed populaarseimad uudislood eestlaste seas. Sealjuures huvitab meid jätkuvalt keskkonna heaolu, sest kultuuritegelastele pakub pinget aktivist Greta Thunberg. 

"Rõõmustav on näha, et 2019. aastal toimus Eestis palju põnevat, mis läks rahvale korda. "Tõe ja õiguse" linastumine oli kindlasti aasta suursündmus, mis kerkib esile valimiste, Eurovisioni ja "Eesti laulu" seas," kommenteeris Google'i Baltikumi esindaja Kristina Randver. "Muidugi ei saa mööda vaadata ka Christopher Nolani "Teneti" võtetest, mis tõid Tallinnasse maailmakuulsad staarid."

Kümme tänavust otsituimat märksõna: valimised 2019, Eurovision, laulupidu, "Rannamaja", "Eesti laul", europarlamendi valimised, Berliini müüri langemine, Metallica, kendama, Victor Crone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles