Rakveres tabatud illegaalid said Eestisse sissesõidukeelu

BNS
Copy
Politsei- ja piirivalveameti logo. Foto on illustratiivne.
Politsei- ja piirivalveameti logo. Foto on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Rakveres esmaspäeval reidi käigus tabatud 11 illegaalselt Eestis viibinud välismaalast said riiki sissesõidukeelu.

Ida prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse reidi eesmärk oli teha kindlaks ja tabada isikud, kes on politsei poolt tagaotsitavad, viibivad või töötavad Eestis ilma seadusliku aluseta ja kelle riigis viibimise eesmärk ei vasta tegelikkusele. 

Reidi raames kontrolliti Rakveres kaht objekti, milles ühes välismaalaste seaduse rikkumist ei tuvastatud. Teisel objektil kontrolliti kokku 26 inimest, kellest 24 olid välismaalased. Piiri- ja migratsioonijärelevalvetalitus tuvastas, et  kaheksa Ukraina kodaniku, ning ühe Moldova ja ühe Valgevene kodaniku Eestis viibimise eesmärk ei vastanud tegelikule eesmärgile. Lisaks tuvastati üks Moldova kodanik, kes viibis Eestis seadusliku aluseta.

Neile koostati vabatahtlik ettekirjutus Eestist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ning sõltuvalt isikust ja Eestis viibimise eesmärgist kolmest kuust kuni kahe aastani sissesõidukeeld. Eestis seadusliku aluseta viibinud Moldova vabariigi kodanikule määrati lisaks 300-eurone trahv ning tema suhtes alustati ka väärteomenetlust. 

Ida prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse juht Eerik Purgel sõnas, et on oluline, et tööandja registreeriks nõuetekohaselt objektil töötavad välismaalased. "Nende registreerimata jätmine võib kaasa tuua probleeme mitte ainult töötajaile endile, vaid ka tööandjale ja töö tellijale tähtaegadest kinni pidamisel," ütles Purgel. "Lisaks on riigi seisukohalt oluline, et võõrtööjõul oleksid sotsiaalsed garantiid, nende töö saaks õiglaselt tasustatud ja riigile laekuksid nõutavad maksud," lisas Purgel.

"Viimasel ajal oleme selliseid reide teinud ettevõtetes ja ehitustel või tööstustes, kuid seekord käisime majutusasutustes. Sel korral oli eesmärk kontrollida ka Eestis töötavate välismaalaste majutustingimusi. On tähtis, et välismaalased mitte ainult ei töötaks seaduslikult, vaid ka nende elutingimused peavad olema inimlikud," selgitas Eerik Purgel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles