Peterburi naistebänd tuleb koos fännidega Rakverre

Andres Pulver
Copy
Iva Nova astub Buena Vista Sofa Clubis üles laupäeva õhtul.
Iva Nova astub Buena Vista Sofa Clubis üles laupäeva õhtul. Foto: Andrey Kezzyn

Laupäeval saabub Rakverre bussitäis muusikasõpru Peterburist, et tutvuda kreisilinnaga ja saada osa oma lemmikbändi Iva Nova kontserdist Buena Vista Sofa Clubis.

Enam kui 15 aastat tegutsenud neljast naisest koosnev Iva Nova korraldab iga aasta lõpus fännidega koos bussireisi mõnda lähiriiki ning tänavu saabutakse Rakverre. Esialgu plaanis bänd küll Tartu külastamist, kuid lõpuks otsustati anda kontsert Rakveres Tartu tänaval.

Eduard Salmistu Buena Vista Sofa Clubist rääkis, et esialgsetel andmetel peaks koos bändiga Rakverre tulema umbes 30 fänni. Iva Nova on varemgi Eestis esinenud: 2018. aastal käis ansambel Viru Folgil.

Iva Nova naised saavad inspiratsiooni slaavi folkmuusikast. Pärast inspiratsioonipuhangut aga pööravad nad kogu loo pea peale ja loovad midagi hoopis muud ja erilist. Ja see muu on väga raju ning sisaldab rokki, džässi ja elektroonilist muusikat. Või nagu nad ise ütlevad: nende saund ühendab maaelu rahutuse urbanistliku hullumeelsusega.

Fännibuss stardib Peterburist laupäeva hommikul, pärast Rakverre jõudmist on bändiliikmetel plaanis külastada koos fännidega linnust, õhtul ootab aga ees kontsert. “Loodame kõva pidu,” lausus Eduard Salmistu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles