Piltuudis: mehed püsisid vee peal perfektselt

Margus Martin
, reporter
Copy
Lääne-Virumaa aktiivsed mehed said Kadrina basseinis väärtuslikke nõuandeid ujumise kohta ala ühelt paremalt asjatundjalt, endiselt tippsportlaselt Ralf Tribuntsovilt.
Lääne-Virumaa aktiivsed mehed said Kadrina basseinis väärtuslikke nõuandeid ujumise kohta ala ühelt paremalt asjatundjalt, endiselt tippsportlaselt Ralf Tribuntsovilt. Foto: Kadrina spordikeskus

Lääne-Viru maakonna spordikeskuste korraldatava ühise tervisesarja "Mehed liikuma" järjekordsel etapil Kadrina spordikeskuse ujulas tuletati kolmapäeva õhtul meelde ujumise algtõdesid.

Ligikaudu veerandsajale entusiastlikule mehepojale jagas väärtuslikke nippe vee peal püsimise ja lobedalt edasi liikumise kohta endine tippujuja, nüüdne ujumisklubi Wiru Swim treener Ralf Tribuntsov.

"Mulle meeldis, et me ei pidanud ühegi mehe puhul kasutama ujumisvööd, vaid nad püsisid ilma selleta vee peal. See on alati kõige tähtsam veekogude puhul, kuhu ujuma minnakse. Seetõttu pean suureks võiduks, et me ühtegi vööd ei kasutanud," rääkis ujumistreener. "Enam kui pooled mehed said väga hästi hakkama. Vähestel oli veidi raskusi, aga keskealistel inimestel ongi raske, eriti kui sa pole ujumisega suurt kokku puutunud. Üle kolmekümneaastaste puhul ei liigu ka liigesed enam nii, nagu oleks vaja ujumise jaoks, ning siis on raske õppida."

Tervisesarja järgmine etapp on jaanuaris Väike-Maarja vallas Ebaveres. Sarjaga oodatakse liituma järjest uusi tervislikke eluviise väärtustavaid mehi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles