Tall, kus võidud on teisejärgulised (1)

Jete Eevald
, ajakirjanik
Copy
19. sajandi teisel poolel ehitatud Porkuni rehi on praegu 12 kuninglikus mõõtmes hobuseboksi ja kavalalt paikneva söödasüsteemiga tõeliselt õdus tall.
19. sajandi teisel poolel ehitatud Porkuni rehi on praegu 12 kuninglikus mõõtmes hobuseboksi ja kavalalt paikneva söödasüsteemiga tõeliselt õdus tall. Foto: Vladislav Musakko

Lumekirmetises hobukoppel tekitab jõuluse tunde. Porkuni tallikompleksis avaneb vaade hoonetele igas ilmakaares. Sooja naeratuse ja käepigistusega tervitavad külalisi tallipidaja Margus Vain ja tema kaaslane. Hobustega tegeleb parasjagu sadulsepp. Mõni suksudest pole kordagi elu jooksul sadulat selga saanud.

Porkuni talli eestvedaja Margus Vain on neljandat põlve kohalik. Seal, kus praegu on puidutöökoda, elasid omal ajal tema vanavanemad. Tallikompleksi rajamisel on suuresti nõu ja jõuga abiks olnud Marguse vennad Kristo ja Vambola, kes aga erilised ratsutamishuvilised ei ole. Küll aga on nad huvitatud sellest, et Porkunis elu käiks.

“Mõisaajast saadik on olnud hobused siin platsil, enne meid oli umbes kolmkümmend aastat tühja aega, varem enne seda on elu alati käinud,” ütleb Margus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles